Exkluzív fotók a karanténba zárt betegek élelmezéséről!

0

Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat. Akkor is, ha karanténba zárt külföldi diák vagy. Ahol rögtön megismerkedhetsz egy kulturális sajátossággal, a magyar kórházi koszttal. Ha külföldi orvostanhallgató lennék, egészen biztosan abban a minutumban fontolóra venném, hogy itt helyezkedjek el, ahogy beleharapok a reggelire kapott szikkadt zsemlébe dzsemmel.

De szerencsére egy másik nagy magyar kórházi klasszikussal, a zsemle, tömlős sajt, alma kombóval is megismerkedhettek a vendégek:

Sajnos az újságunknak megszólaló diák azt mondta, hogy nem tudták rávenni magukat, hogy részt vegyenek ebben a kulináris kalandban, ugyanis a tény, hogy csomagolás nélkül érkezett az étel egy kartontányéron a kórház koronavírus-karantén részébe, kicsit kedvüket szegte a falatozáshoz.

Szegények, soha nem tudhatják meg az érzés, amikor a szemfoggal feltépett tömlős sajt beömlik az ember szájába. Amúgy a szobájukban kuka sincs, szóval egyfajta emlékműként őrizték a tömlős sajtot az asztalon. No, de ne hallgassuk el, hogy volt ebéd is:

Ez még akár finom is lehet, ha jól látom erőleves grízgaluskával, rántott máj és spenót. Én lehet rámentem volna, bár én már amúgy is sok szemetet megettem az életemben.

És íme a képek:

 

Fotó: Karanténba zárt külföldi diák

 

Fotó: Karanténba zárt külföldi diák

 

Fotó: Karanténba zárt külföldi diák