Extrém forróság jön – Itt a figyelmeztetés

Szerdán folytatódik a napos idő, kevés felhő lesz felettünk, komolyabb mennyiségű csapadékkal nem kell számolni. Nyugaton néhol, a Dunától keletre többfelé élénk, erős széllökések lesznek, de a helyzet abszolút túlélhető. A legmelegebb órákban 28–32 fokot mérhetünk – írja az Időkép.

Forrás: Időkép

Forrás: Időkép

Közben a meteorológiai szolgálat extra erős UV-sugárzásra figyelmeztet, az Időkép szerint pedig az UV-sugárzás 11 és 15 óra között nagyon erős lesz, úgyhogy nem lenne rossz, ha nem égne le, amikor negyedóránál több időt tölt a szabadban. Azt javasolják, hogy továbbra is fogyasszunk elegendő vitamint, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket, és figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre.

Csütörtökön és pénteken túlnyomóan napos, száraz időre számíthatunk, kisebb frissítő zápor elvétve előfordulhat. Helyenként élénk lehet a szél is, de ez nem azt jelenti, hogy senkiről nem olvad majd le a nadrág, ugyanis sokfelé mérhetünk 30 fok feletti, néhol akár 35 fok körüli maximumokat.

Pénteken és szombaton egyébként olyan meleg lesz, hogy arra már most figyelmeztet a met.hu. Szombatra például az egész országra figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt, úgyhogy lesz sok napsütés, helyenként zápor, illetve egy-egy zivatar is beköszön. Az északkeleti szél a középső és keleti országrészben lehet élénk, és 30–35 fokos melegre van kilátás.

Vasárnap is kitart a kánikula, a napos időben elszórtan alakulhatnak ki záporok, néhol zivatar. A jövő hét elején egy hidegfront közelítheti meg hazánkat, amely véget vethet a száraz időszaknak.