Ez a diósjenői szellemkastély orvosi rendelőnek indult

Ez a diósjenői szellemkastély orvosi rendelőnek indult, de már csak maximum wellness központ lehet belőle az alagsori garázsokban álló víz miatt. Két éve áll így félkészen és annyi a kivitelezési hiba, hogy a 93 milliós épületből valószínűleg soha nem lesz rendelő!
DE ez a történet mégis üdítő kivételnek tűnik a rengeteg lopás között és kifejezetten jókedvűen jöttem el Diósjenőről (ezért is mentem fel utána a nógrádi várba). Elmondom miért.
A történet valóban nagyon szomorúan indult, a falu előző polgármestere úgy fizetett ki 60 milliót a 93-ból, hogy azt a szerződés szerint nem kellett volna megtennie. Ez nagyon nagy hiba volt, mert elképesztő kivitelezési hibák vannak az épületben. Többek között a garázsnak, garázslejárónak nincsen vízelvezetése, ezért áll benn a 30 centis víz- de ez korántsem a legnagyobb baj. A kivitelező cég viszont csak akkor lett volna hajlandó befejezni az építkezést, ha előre megkapja a hátralevő pénzt…
Ez eddig szokványos sztori, de jön a fordulat! 2019-ben új polgármestere lett a falunak, aki ugyan elődjéhez hasonlóan fideszes támogatással lett polgármester (senki nem tökéletes:), de meggyőződtem róla, hogy egészen olyan polgármester, mint amilyet egy boldog országban elképzelne magának az ember. Az új polgármester tegnapi látogatásomkor nem titkolózott, mindent megmutatott Amit hallottam, csak még jobb kedvre derített, pedig tudom, hogy ők kifejezetten nem jókedvűek emiatt a rendelő miatt. A falu új vezetője ugyanis nem vette át az épületet és természetesen (bár a mai világban nem ez a természetes) nem fizette ki a maradék pénzt. Fognak pereskedni is (bár gondolom, nem nagy sikerrel, a rendőrség pl elutasította a feljelentésüket, a polgári per végére pedig fel fog szívódni a cég), de nem ez a lényeg. Az ÚJ VEZETÉS LEMONDOTT A TISZTELETDÍJÁRÓL, és ennek segítségével és más kuporgatással, valamint a pályázatból megmaradt pénzzel egy új helyszínen tervezik megcsinálni a rendelőt – ami egyébként sokkal nagyobb és praktikusabb lesz, mint ez a szellem épület lett volna.
Hajrá Diósjenő!