Ez a jogerős bírósági ítélet mindent elárul Orbán velejéig rothadt rendszeréről!

Több tízmilliós csalásért ítéltek el Méhkerék fideszes polgármesterét, de a bíróság azt is kimondta: nem lesz büntetett előéletű. Vélhetően azért intézték így, hogy a politikusnak ne kelljen lemondania – tudta meg a pestibulvar.hu.

Csalással nyúlt le több tízmillió forintot Méhkerék fideszes polgármestere, akit a Narancs.hu információi szerint a Gyulai Járásbíróság május 27-i első fokú ítéletében bűnösnek ítélt nyolc másik társával együtt.

 

Az indoklás szerint

A FIDESZES POLGÁRMESTER KAMU SZÁMLÁKKAL VETT FEL PÁLYÁZATI TÁMOGATÁST,

mivel az elszámolt rendezvények, illetve programok többnyire csak papíron léteztek.

 

Az általuk elszámolt több tízmilliós bűnmegelőzési program csak papíron létezett: az iskolában vagy a községházán megtartott szakkörre senki sem emlékezett, a buszos szállításokra érkezett három ajánlattevő közül kettőnek nem is voltak ilyen járművei, a terembérleti ajánlatok mögött sem voltak valódi helyiségek, az elszámolt 88 fős kirándulást pedig egy 33 embert befogadó szálláshelyre számolták el úgy, hogy a szállásadó elmondta: a kérdéses időpontban senki sem volt nála.

 

A bíróságon a vádlottak egymás közti levelezéséből az is kiderült:

 

egymásnak adtak tippeket arról, hogyan kell dokumentumokat hamisítani.

 

Ezek után a bíróság Tát Margit polgármestert 1 év 10 hónapos börtönbüntetéssel sújtotta, amelynek végrehajtását két és fél évre felfüggesztette.

 

Emellett 900 ezer forint pénzbírsággal és 168 ezer forint vagyonelkobzással is sújtották.

 

Az viszont

DÖBBENETES: A FIDESZES POLGÁRMESTER NEM LESZ BÜNTETETT ELŐÉLETŰ, ÍGY NEM KELL LEMONDANIA!

Nyugodtan kimondhatjuk: ez az orbánizmus legalja. Hiába ítélnek el csalásért egy fideszes politikust, az erkölcsi bizonyítványát tisztán tartják csak azért, hogy nehogy új választást kelljen kiírni az általa vezetett településen!

 

Igaz, a Gyulai Járási Ügyészség fellebbezett az ítélet ezen része ellen, de erős a gyanú, hogy ez csak a színjáték része. Ezt látszik igazolni a fideszes polgármester legújabb Facebook-bejegyzése is, amelyben azt írja: ártatlanul hurcolták meg, és a büntetőeljárás csak „irigységből és rosszindulatból” indult…