Ez a kopasz amőba, szénné égette Magyarországot!

0

Háromrészes tweetben reagált Kovács Zoltán,. az Orbán-kormány kommunikációs államtitkára arra, hogy Mnfred Weber, az Európai Néppárt EP-frakciójának a vezetője és csúcsjelöltje a Spiegelnek adott interjújában a magyarországi plakátkampány azonnali leállítását követelte és azt is, hogy Orbán-kormány kérjen bocsánatot a Soros György és Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök illusztrált plakátok miatt.

1/3 The Hungarian government is prepared to listen to any criticism, but the decision of the Hungarian people is more important to us than party discipline. https://t.co/YNlJyuwX29— Zoltan Kovacs (@zoltanspox) 2019. március 2.

Az első üzenet azt állítja, hogy a Fidesznek fontosabb a magyarok véleménye, mint a pártfegyelem. A másodikban Kovács Zoltán megismétli a Orbán-kormány propagandájának azt az állítását, hogy a magyarok már több alakalommal úgy döntöttek, hogy meg kell védeni az európai keresztény kultúrát, és joguk van tudni, mit terveznek a brüsszeli politikusok, a harmadik pedig ezzel magyarázza a plakátkampány elindítását, amely az eredeti elképzelések szerint március 15-én véget ér.

Korábban a 444 szellőztette meg, hogy a plakátkampány kiváltotta hatalmas nemzetközi felháborodás miatt Gulyás Gergely és Balog Zoltán elutazott Budapestről Berlinbe, és megígérte a Kereszténydemokrata Unió (CDU elnökének, hogy a plakátokat március 15-én eltüntetik a magyarországi utcákról. 

A plakátkampány miatt a Fideszt akár ki is zárhatják az Európai Néppártból, amelynek eddig 9 tagpártja jelezte, hogy nem kér többé Orbán Viktorból és alakulatából. A plakátkampány állításait az Európai Bizottság korábban kétszer is cáfolta.

olkt.hu/Twitter