Ez egészen elképesztő: A kormány most Parragh Lászlót segíti meg nem a magyar embereket

Szél Bernadett, független képviselő bejegyzése.

Egészen elképesztő ez is.
Mi teljesen logikusan azt kértük, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben töröljék el a vállalkozásokat sújtó kötelező kamarai hozzájárulást, törvényjavaslatot is adtunk be ennek érdekében, amint nem hogy csak leszavaztak, de most ők nyújtanak be javaslatot arra, hogy még jobban kistafírozhassák Parragh Lászlót.

 

A vállalkozásokat direktben nem merik tovább sarcolni, úgyhogy a területi kamarákat veszik sorra. Egy friss törvénymódosítás szerint ugyanis a kormány nemhogy nem törli el vagy legalább függeszti fel a kamarai hozzájárulást, de ezentúl nemcsak a befizetések 10, hanem 100 százaléka kerülne az országos gazdasági kamarához, azaz Parragh Lászlóhoz, aki utána egy személyben osztogathatná a pénzt kedve szerint, magyarul a hozzá lojális területi kamaráknak. Parragh László így hamarosan nem 300 millió, hanem 3 milliárd forint büszke birtokosa lehet.

 

Hozzáteszem nemrég, pont a Parragh-adóval kapcsolatos megszólalásaink során keresett meg minket a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Tanulságos beszélgetés volt és abból kiindulva is azt gondolom, erre a lépésre senki sem számított.

 

A Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség szerint a javaslat végtelenül erkölcstelen, különösen a mostani válsághelyzetben, amikor vállalkozások sora dől be és veszíti el fizetőképességét, a kamara pedig még egy 5 ezer forintos elmaradás miatt is végrehajtót küld a cégekre.

 

És megjegyzem: mindezt úgy, hogy a bajba került vállalkozásoknak 4 hónapot kellett várniuk az amúgy is szűkmarkú bértámogatásra. Ilyen viszonyok között kiemelten erkölcstelen Parragh Lászlót tovább stafírozni!