Ez is kiderült: Óriási pénzmosás és mutyi a Semjén és Kovács-féle vadászati kiállítás – Ennek börtön lesz a vége

Milliókat keresett a fideszes államtitkár nejének korábbi üzlettársa azon, hogy bekerült a szervező cég felügyelőbizottságába. Pedig nem is kellene ilyen testületnek működnie az állami cégnél – számolt be róla az ezalenyeg.hu.

Orbán Viktor 2018 végén nevezte ki a 2021-es vadászati világkiállítás kormánybiztosává Kovács Zoltán egykori kormányszóvivőt, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt. Néhány hónap múlva az állam tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. céget alapított a vadászati világkiállítás lebonyolítására: az Egy a Természettel Nonprofit Kft.-t 563 millió forintos alaptőkével hozták létre, írta meg a 24.hu.

A lap szerint a társaság létrejöttének pillanatától, vagyis 2019 februárjától pozíciót és havi 250 ezer forintos apanázst kapott Kovács Róbert, aki az Opten szerint

kinevezésekor már csaknem egy éve a vadászati kiállításért felelős kormánybiztos Kovács Zoltán feleségének, Szikora Lindának az üzlettársa volt a Kartal-Ép Kft.-ben.

A lapnak nem sikerült kideríteni, hogy az alapító állami vagyonkezelőnek, miért éppen a Kovács-családhoz köthető figurára volt szüksége. Mindenesetre az utóbbi több mint két évben

7 millió forint vándorolt Kovács Róbertékhez.

Az EzaLényeg által megkérdezett jogi szakértő szerint egy állami cégnek nem is feltétlenül kell felügyelő bizottságot létrehoznia, hiszen egy kft-nél csupán lehetőség, nem pedig kötelező dolog ilyen testületet alakítani.

Csupán egy célja lehet egy ilyen létrehozásának, a pénzkifizetés!

Senki sem gondolhatja ugyanis komolyan, hogy a kormánybiztosként a kiállítást szervező Kovács Zoltán nejének korábbi üzlettársa valóban ellenőrizné a cégnél zajló közpénz-égetést.

A közpénzcsapoló cég egyébként a mostani állás szerint már 70 milliárd forintot fog kifizetni a senkit sem érdeklő vadászati világkiállításért, amin persze Orbán csicskái gazdagodhatnak. Legutóbb akkor írtunk az eseményről, amikor kiderült, az állami propagandából milliárdossá lett Balásy Gyula cége, csak kommunikációra félmilliárd forintot kap.

Korábban pedig azt szellőztettük meg, hogy eredetileg, kevesebb mint 400 millió forintot szántak Semjén Zsolt lázálmára. Aztán a költségek több mint a 173-szorosára nőttek és akkor tartott 67 milliárdnál a számla.

A kiállításra Matolcsy György jegybankelnök kedvenc szobrásza, Szőke Gábor Miklóstól rendeltek 240 millió forintért egy 10 tonna szarvasagancsból készült szobrot, ami egy gímszarvas fejet ábrázol.