Ez Magyarország? Köszönjük Viktor!

0

Ma egy család védelmében mentünk el egy kilakoltatás helyszínére, ahol a Jobbik országos és helyi képviselői, Homoki Andrea és jómagam képviseltük a szolidaritást Gyál város részéről is. Rajtuk kívül több újság, valamint devizahiteles érdekképviselettel foglalkozó szervezet képviselője jelent meg.

Legnagyobb létszámban a Rendőrség képviseltette magát, tíz fő egyenruhás, és több civil ruhás rendőr érkezett öt rendőrautóval és pár személyautóval. Nem bízták a véletlenre!
Egy 85 éves néni, a lánya, és három kutya kilakoltatásához ekkora rendőri erővel kivonulni biztosan indokolt, de én, mint hozzá nem értő, sokallottam őket.

A kilakoltatás végeredménye az lett, hogy nagyjából másfél órás tárgyalás után, Dr. Seres Krisztina a Jobbik képviselője harminc nap haladékot harcolt ki, ami alatt el kell hagyni ez ingatlant. Az árverési vevő 150 ezer forintot kért volna erre az időre, amit sikerült lealkudni 80 ezer forintra, s a Jobbik képviselői vállalták, hogy összeszedik ezt az összeget.

Az ikerház felét az adósok 16,9 millió forintért vették meg, amiből 10 millió forintot adott a bank. Ez az összeg úgy a törlesztőrészleteket, mint a tőkét tekintve megnégyszereződött, amit nem tudtak már fizetni. Közben egy pert is elvesztettek, ami 800 ezer forinttal növelte a tartozásukat, ehhez jön hozzá a végrehajtás, rendőri intézkedés… költsége, a dolog lényege az, hogy miután az árverési vevő kifizette az ingatlanért a 10,5 millió forintot (az ingatlan általan becsült értéke 25-30 millió) még további 30 millió forint adósága maradt az elárverezettnek, aminek okán a jövedelmük szintén végrehajtás alatt áll.

Mindenki döntse el, hogy vélekedik erről! Vajon a bank, a felügyeleti szervek, a közjegyzők a földhivatalok, a MNB, a magyar állam és az igazságszolgáltatás egyáltalán nem felelős?

A család albérletet keres, három kutyával pár héten belül. Ha tudsz megfelelő helyet, kérlek írd meg privátban vagy nekem, vagy az Eleven Gyálnak, vagy a Jobbiknak.

A körzet képviselője Vinnai Tibor, s bár az önkormányzat visszautasította a segítség nyújtást, szerintem azért a képviselő úrnak lehet szólni, ha már nem tette tiszteletét ezen a körzetében történt jeles eseményen.

Sára Kovács