Ez már hasonlít ahhoz, amikor már nem lesz Magyarország az EU tagja

Még az sem kizárt, hogy az Orbán-rezsim kifejezeten örül , hogy a magyar felsőoktatásból diákok, tanárok, kutatók tízezrei nem találkoznak a nyugati felsőoktatási rendszerrel, a szabadsággal, és nem fertőződik meg az átkos nyugati ideológiákkal, mint a jogállamisággal, az emberi jogokkal, a sokszínűség támogatásával, és a Magyarországon már tiltott tudományágakkal.
Így megszűnik a fideszes irányítás és kontroll alá rendelt magyar felsőoktatás és tudományos élet szabad világgal való kapcsolata és befolyásolása. Visszazuhannak a rendszerváltás előtti állapotba.
Nem is kívánhattak jobbat, mint a Erasmus végét, ami teljes mértékben belevág a rendszer koncepciójába, és a kifogásolt átszervezések logikájába.

 

Mivel minden az övék, a fideszes vezetők részére tudnának bárhonnan pénzt lopni, nem feltétlenül kellene az egyeteme kuratóriumaiba ültetni őket.
Ennek ideológiai céljai vannak, ez a diktatúra fontos eszköze.
Emiatt sem fognak semmit tenni a helyzet megváltoztatása és az Európai Uniónak való megfelelés érdekében.
De dacból sem, mert ha ki kell léptetni fideszeseket, akkor Orbán meghosszabbítja a kurátorok listáját Lovasberényig.

 

A forgatókönyv pedig ugyanaz lesz: először félreértésről beszélnek, aztán “Brüsszelt” fogják hibáztatni és gyalázni, magyarellenesség tűnik majd fel a háttérben, illetve a nemzeti önállóság sérelme, az uniós gyarmatosítás, beavatkozás Magyarország belügyeibe, Soros és a liberálisok támadása és kényszerítése a nemzeti érdekekkel szemben.

 

A hívek azonnal mellé állnak az újabb sérelemnek, a rendszer még stabilabb lesz tőle, mert a közös ellenség gyűlölete erősebbé teszi a kohéziót, és az átlag fideszesek többsége nem érdekelt az Erasmusban.

 

 

forrás. Facebook