Ezek simán erőszakot alkalmaznának

Nos, nem is tudjuk hogy mit mondjunk erre!

 

Az ötös számú fideszes szarházi, ennek a Bayer Zsolt nevű senkiházinak a műsorában volt megivott vendég ez a Kocsis Máté kis hulladék akivel arról folytatott eszmecserét, hogy itt lenne az ideje az ellenzéket erővel megrendszabályozni.

 

Pontosabban, fizikai erőszakot alkalmaznának az ellenzékkel szemben, és csakis a jogszerűség tartja vissza őket.

 

Bayer Zsolt kérdése az volt:

 

“Provokatív lesz az első kérdésem: hogy lehet ezt kibírni úgy, hogy az ember nem… ragadtatja el magát… mondjuk akár a fizikai erőszakig? És ezt most nem tréfából kérdezem, halálosan komolyan. Isteni szerencse, hogy én nem vagyok parlamenti képviselő, mert valószínűleg nekem nem menne.”

 

Kocsis Máté azt nyilatkozta a műsorban, hogy

 

“Nagyon nehéz és egyre nehezebb, ez nem titok. A kérdés nem provokatív egyébként, hanem teljesen életszerű, mert az életszerűség azt diktálná, hogy akkor ez következzen, amit mondasz. Két dolog sarkall minket önuralomra mindig: az egyik az, hogy mégiscsak a magyar országgyűlés épületében vagyunk, a nemzet templomában, amit lehet, hogy a velünk szemben ülők nem tartanak tiszteletben, de mi tiszteletben tartjuk. A másik pedig az, ami nem a tisztelet megfontolása okán, hanem a politikai megfontolás okán fogalmazódik meg: hogy pont ez a céljuk. Tehát ők akkor jutnak majd el a céljukig, amikor a legdurvább, legalávalóbb, leggusztustalanabb, legízléstelenebb provokációk nyomán egyszer csak 133 képviselő föláll – egyébként joggal tenné, egyébként most már lassan úgy érzem, hogy joggal tenné – és így rendezné el a sérelmét. Ekkor érnének ők el odáig, addig a célig, ahova vágytak, és nyilván ezt az örömöt nem szabad nekik megadni.”

 

 

– írta a Blikk