Ezek tényleg szándékosan hergelik a népet??? – Hát hogy van képetek?!

NEMZETKÖZI GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMBA KEZD A KORMÁNY A MIGRÁCIÓ MEGÁLLÍTÁSA ÉRDEKÉBEN – UGANDÁBAN

– jelentette be Szijjártó Péter hétfőn.

A külügyminiszter ezt azután közölte, hogy közös megbeszélést folytatott ugandai kollégájával, Odongo Jeje Abubakarttal Budapesten. Szijjártó szerint jelenleg a migráció és az azzal szoros összefüggésben lévő terrorizmus jelenti a legnagyobb veszélyt Európa biztonságára, ezek egyik elsődleges forrása pedig Afrika.

A kormány úgy véli, hogy olyan helyzetet kell teremteni, amely lehetővé teszi a helyiek számára az otthon maradást, és ebben fontos szövetségesek az ezen dolgozó, állampolgáraikat megtartani kívánó afrikai országok.

Szijjártó kiemelte, a kormány álláspontja szerint a segítséget kell odavinni, ahol a baj van,

EZÉRT 5,2 MILLIÁRD FORINTOS GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMOT HAJTANAK VÉGRE MAGYAR FINANSZÍROZÁSSAL ÉS KIVITELEZÉSSEL UGANDÁBAN, AHOL A VILÁGON AZ EGYIK LEGTÖBB MENEKÜLTET ÉS MIGRÁNST FOGADJÁK BE.

A miniszter szerint Uganda hosszú távú gazdasági fejlesztésére van szükség, ezen a téren pedig a kétoldalú együttműködés egyik fő területe a mezőgazdaság korszerűsítése. Ennek érdekében Magyarország agrárszakképzést kezdett az országban, szakemberek tucatjait látva el máris versenyképes tudással. Ezen felül évente húsz ugandai hallgató tanulhat magyarországi egyetemeken állami ösztöndíjjal, s a nagy érdeklődést jelzi, hogy idén 122-en jelentkeztek ezekre a helyekre.

A miniszter nagyjából aközben tartotta a sajtótájékoztatót, hogy kiderült: sosem látott, történelmi mélypontra zuhant a forint árfolyama. Arról, hogy ezzel, illetve az inflációval, a rekord államadóssággal vagy a járványhelyzettel kapcsolatban milyen tervei vannak a kormánynak, sajnos nem beszélt.

 

(444 nyomán)