Ezért lett öngyilkos a Jobbik!

0
„Ismert, hogy a rendszerváltás után a Jobbikéhoz hasonló teljesen elvtelen politikát az MDF és az SZDSZ folytatott. Mindketten süllyesztőbe kerültek. Sokan mondhatják, hogy a Jobbik még nem tűnt el, azonban ha csak azt az egy tényt nézzük, hogy 2014-es önkormányzati választáson még közel 4500 jelöltje volt a pártnak, és most a legjobb esetben is ennek csak a 10 százaléka lesz, akkor nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a Jobbiknak vége.
A Jobbiknak mind eszmei, mind szervezeti értelemben teljesen vége van. Egy párt ami annak köszönhette a felemelkedését, hogy radikálisan szembeszállt a balliberális eszmerendszerrel, a teljes hiteltelenségbe zuhan attól, ha ezen pártokkal szövetséget köt. A Jobbik vezetőit persze mindezek a dolgok teljesen hidegen hagyják, kiderült, hogy csupán érzelemmentes hatalomtechnikusokról van szó, akik számára a parlamenti mandátum megtartása mindennél fontosabb.
Nyugat, és Kelet-Európában is volt példa ilyen politikai köpönyegforgatásra, de siker egy esetben sem koronázta ezeket. Az eszmei kiüresedést pedig a teljes szervezeti szétzilálódás követte, ami a mostani önkormányzati választásra érett be. »Aki a Jobbikra akar szavazni, az tegye, de tudjon róla, hogy ezzel az MSZP-t és az SZDSZ-t támogatja, ugyanis a Jobbik e két párt fantomszervezete« – mindezt még Csurka István mondta 10 évvel ezelőtt. Akkor nagyon sokan kinevették a nagy írót, és nemzeti politikust, de Csurkának ismét igaza lett!”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.