Ezért tömik már évek óta annyira fáradhatatlanul az erszényt a fiúk.

Ágoston László írása:

Miért most ölik le az indexet, a Színművészetit, a Klubrádiót? Mert most jön a gazdasági válság. Most fog kilátszani a lózungok mögül, hogy mennyit ér a “szabadságharcos” magyar kormány.
És jó ezelőtt még az ellenállás szimbolikus írmagját is kiirtani.
Van, aki őszintén és komolyan, a helyzet valós ismeretében a 2022-es választásokban reménykedik?
Pont, mintha Lukasenkát vagy Putyint akarná valaki szavazással eltávolítani.
Mégis hogyan gondoljuk? Ezrek vonulnak önként börtönbe, mert “az úgy demokratikus”? Azok a bírók ítélik el őket, akik miattuk kerülhettek a magas polcra?
És mit szólna hozzá, ölbe tett kézzel nézné ezt kétmillió ember, aki szerint “a haza nem lehet ellenzékben” és aki elhiszi, amit a híradóban külföldi bajkeverőkről mondanak?
Akik közül sokaknak házában a szentkép mellett van a miniszterelnök portréjának a helye?
Akik a Fideszre szavaznak, mert “nincs más kormányzóképes erő” – de nem veszik észre, hogy ez pont miattuk van így. Mert akiket támogatnak, minden rájuk kicsit is veszélyt jelentő vagy nem kontrollálható kezdeményezést erőszakkal fojtanak el.
Szerinted Putyin és az orosz titkosszolgálat hátratett kézzel nézné, ahogy elpusztul az EU és a NATO felé drága pénzen épített trójai falovuk?
Csak azért, mert ezt akarja a “nép”? Mikor volt Magyarországon legutóbb érdekes az érintettek akarata?
Van, aki ezt őszintén elhiszi még 2020-ban, Klubrádión, SzFE-n innen, Indexen, MTA-n, CEU-n, Origón, TV2-n és még annyi mindenen túl?
Nem lehet örökké hazudozásból élni, előbb-utóbb mindennek meg kell fizetni az árát, akár másnak, akár magunknak hazudunk.
Például itt, Angliában, meg kell fizetni az árát a Brexitnek. Otthon meg ennek az egész turulmadaras, múltbarévedő, acsarkodós, EU-lejmolós hülyeségnek.
És a gazdasági válság pont egy ilyen időszak lehet.
Ezért tömik már évek óta annyira fáradhatatlanul az erszényt a fiúk. Lesznek gázszerelőkből nemzeti strómanok. Ezért lesznek verőemberek és kopasz kidobók a hatalomgyakorlás eszközei a rendőrség megszeppent ácsorgása közepette. Ezért ölik le az iskolákat és csinálnak árufeltöltőt a tanárokból, az árufeltöltőkből tanárokat.
Ezért kell most bedönteni az utolsó, szimbolikus kis bástyákat is. Hogy ne legyen hova nyúlni, amikor lehull a lepel. Hogy végleg magán hűbérbirtok legyen Magyarország, ahol a király szava az egyetlen és szent igazság.
Megkérdőjelezhetetlenül. Mindenek felett. Halálig.
Ez történik. Láthatja, aki kicsit is körbenéz. És a vicc, hogy most mégis rám, a hírvivőre haragszol.