Ezrével hagyják ott a rendőrök BV-sek a hivatásos állományt

0

Van egyszer a propaganda. Ideig-óráig, itt-ott, ennél-annál működik.
Aztán van az igazság. Az igazság egy törékeny, csenevész kisfiú, akit a nagydarab, nagypofájú nagyfiúk rendszeresen elvernek, megrugdosnak, eltipornak.
De az igazságnak van egy nagybácsikája. Úgy hívják, hogy valóság.
És ez a valóság időnként megunja a nagyfiúk bunkó, arrogáns és cinikus viselkedését és odaüt nekik egyet-kettőt.
Ahogy a nagyfiúk hülye népbutító propagandája kapott megint egy gyomrost.

Komoly a munkaerőhiány a rendvédelmi területen, valamennyi szakma bajban van a rendőröktől és a tűzoltóktól a pénzügyőrökön át a büntetés-végrehajtásig – írja a Népszava.

Soha nem volt még ekkora létszámhiány a rendőrségnél, az utóbbi tíz évben általában kétszázan léptek ki január és december közt, de tavaly kétezerre ugrott a szám – mondta Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) elnöke a Népszavának. A lap azt írja, hogy a Belügyminisztériumban hetek óta dolgozik egy munkacsoport a rendvédelmi életpálya folytatásán. A 2015-ben indult előző – összesen 50 százalékos béremelést tartalmazó – csomag utolsó 5 százalékos növelése idén január elsejével elvben megtörtént, így a program befejeződött. Csakhogy az FRSZ adatai alapján a rendőrök legalább 30 százaléka 2019-ben már nem kapott egy fillérrel sem többet.

A Népszava emlékeztet rá, hogy a februári átminősítéssel a rendvédelmi alkalmazottak beleegyezésük nélkül akár két évig átirányíthatók más munkahelyre, a napi munkaidejük 12 órás lehet, de nincs szó a túlmunka kifizetéséről, durván korlátozhatják alapjogaikat, bármikor lehallgathatják őket, számítógépeiket megfigyelhetik, a béreiket évente felülvizsgálhatják.

Egy 60 ezer rendvédelmi dolgozó megkérdezésével készült felmérés szerint a hivatásos állományban tapasztalható nagyon magas pályaelhagyási szándék mögött egyértelműen a piaci béreknél jóval kisebb fizetések állnak, különösen az alacsonyabb beosztásban, jellemzően tiszthelyettesként dolgozók körében.

A Magyar Rendvédelmi Kar januárban készült felmérése szerint minden ágazatban a felmondást fontolgatja a hivatásos állomány 40 százaléka.

Forrás: HVG :https://hvg.hu/itthon/20190720_Ezrevel_hagyjak_ott_a_rendorok_a_hivatasos_allomanyt?fbclid=IwAR182lGfU2MWjRU-S5qF9GV3bscVUBaVReTawvt93F16u84SwOQluA3yySk