Ezt az ellenállhatatlanul szellemes posztot Hoppál Péter fideszes képviselő tette ki tegnap a Facebook oldalára, ahol ismét bebizonyította, hogy mekkora lúzer a pécsi tahóka!

0

Az nem világos, hogy mi az összehasonlítás alapja, a mindenkori amerikai elnök jellemzően állam- és kormányfőket hív meg hivatalos kétoldalú találkozóra, Orbán Viktornak pedig több mint 20 évet kellett várnia, hogy ilyen meghívót kapjon.

Hétfői washingtoni látogatása előtt a magyar miniszterelnököt utoljára Bill Clinton fogadta az Ovális Irodában 1998. október 7-én. és bár 2001. május 1-én ugyan tárgyalóasztalhoz ülhetett George W. Bushhal is a Fehér Házban, az amerikai protokoll szerint az nem hivatalos kétoldalú találkozó volt. Bár Orbán Viktor 2016 nyarán a vezető európai politikusok közül elsőként biztosította a támogatásáról az akkor még csak elnökjelölt Donald Trumpot, az amerikai elnök sokáig váratta, korábban a V4 országainak mindegyik állam- vagy kormányfőjével leült tárgyalni már.

Hétfőn Márki-Zay Péter és Kész Zoltán gyakorlatilag Orbán Viktorral egy időben járt Washingtonban, az ottani külügy meghívására. A hódmezővásárhelyi polgármester és a veszprémi képviselő tárgyalópartnerei leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy ha Orbán Viktor aláír velük egy megállapodást, bízhatnak-e abban, hogy azt be is tartja. A két ellenzéki politikusnak Washington egyik utcáján még Habony Árpáddal is sikerült néhány szót váltania.

Hoppál Péter azt nem árulta el, hogy őt utoljára mikor hívták meg tárgyalni a Fehér Házba vagy az amerikai külügyminisztériumba.

 

(A hvg.hu nyomán)