Ezt eddig is tudtuk: Veszélyben van a tisztességes választás 2022-ben az EP-delegáció vezetője szerint!

Gwendoline Delbos-Corfield szerint ha az ellenzék nem kap megfelelő teret a közmédiában, akkor a ’22-es választás nem lesz tisztességes Magyarországon.
Ha nem kap az ellenzék megfelelő teret a közmédiában, akkor nem nevezhető tisztességesnek a 2022-es magyarországi választás – mondta az Euronews riporterének Gwendoline Delbos-Corfield Strasbourgban, miután egy hetet töltött az Európai Parlament megbízatásából Magyarországon azzal, hogy tájékozódjon a jogállami normák hazai érvényesüléséről, illetve a sajtó és a tudományos élet szabadságáról.
Az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi bizottság delegációjával Orbán Viktor miniszterelnök nem volt hajlandó találkozni. Delbos-Corfield az Euronewsnak úgy fogalmazott, hogy Magyarországon egyfajta „egypártrendszer van”. Ez az ő értelmezésében azt jelenti, hogy „egyetlen párt kinevezte az embereit mindenhová, a médiától az igazságszolgáltatáson át az egyetemekig, (ez pedig) azt jelenti, hogy sok mindent tud az ellenőrzése alatt tartani a választásokon”.
A Fidesz mantrájára reagálva a francia EP-képviselő hozzátette: nem volt fő téma az LMBTQ-jogok érvényesítése, sem a bevándorlás kérdése, valamint kiemelte, hogy magyarországi útjukkal kapcsolatban nagyon sok álhír jelent meg. Hozzátette, hogy nem azért érkeztek Budapestre, hogy politikai állásfoglalásokat tegyenek, hanem azért, „hogy figyeljünk és jegyzeteljünk”. A zöldpárti politikus tapasztalatai alapján decemberben tesz majd jelentést Magyarországról az Európai Parlamentben.