Farkas Flóriánt továbbra is védi a mentelmi joga és Orbán Viktor barátsága!

0

Tovább nőtt a gyanúsítottak száma az Országos Roma Önkormányzatnál (ORÖ) hivatali vesztegetés gyanúja miatt zajló eljárásban. A kisebbségi szervezetnél 2016 elején indított nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), miután a cigány önkormányzat budapesti székházában egy sajtótájékoztatón lejátszottak egy hangfelvételt, amelyen elhangzott: Farkas Flórián legalább hat cigány képviselővel kötött féléves időtartamra „munkaszerződést” – havi 350 ezer forintos fizetéssel.

Az akkori romaügyi miniszterelnöki biztos cserébe azt várta el, hogy az érintett képviselők az azóta már lemondott elnökkel, Hegedüs Istvánnal szemben politizáljanak.

Az ügyben a legutóbbi időkig hat személyt gyanúsított meg a KNYF hivatali vesztegetés elfogadása miatt, köztük van a szervezet egyik elnökségi tagja is. Mostanra azonban hétre nőtt a gyanúsítottak száma.
Az ügyészség közlése szerint egy személyt már hivatali vesztegetés elkövetése miatt is meggyanúsítottak. Kulcsfontosságú körülmény ugyanakkor, hogy miközben a hangfelvételen arról volt szó, hogy Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő kínált „munkalehetőséget” és pénzt több cigány politikusnak, ő nem lehet gyanúsítottja az eljárásnak. A politikus ugyanis tagja az új parlamentnek is, így őt – ahogy korábbi ciklusban is – védi a mentelmi joga (és Orbán Viktor barátsága), tehát a törvény szerint nem hallgathatták meg, legfeljebb tanúként.

Azt egyébként egyelőre nem tudni, hogyha nem Farkast, akkor kit gyanúsított meg az ügyészség, ahogyan máig arra sem derült fény, hogy összesen hány cigánybűnöző képviselő kaphatott ajánlatot Farkas Flóriántól.
A cigány önkormányzat botrányai miatt egyébként számos nyomozás indult az elmúlt években, amelyek bár összeforrtak Farkas Flórián volt romaügyi miniszterelnöki biztos nevével, de valahogy nem jutottak eredményre…

 

olkt.hu/privatkopo.hu