Farkasházy Tivadar: Diktatúrát csak összefogással van esély megállítani!

0

Bármennyire is szitokszó ez, csak összefogással van esély megállítani Orbánt. Erre itt van a remek lehetősége a népnek holnap. A szombati tüntetésen ugyan nem vesz részt Farkasházy Tivadar, az összefogást viszont Pest védelme érdekében már az ősszel létre kell hozniuk az ellenzék pártjainak. Interjú Farkasházy Tivadarral.

Röviden: elcsalta a Fidesz a választást?

Igen, elcsalta.

Bővebben?

A választási törvénnyel, amiről azt mondta Kövér, hogy földrajzi bűvészkedés, az ellenzéket kiszorító közszolgálattal, az ÁSZ-büntetésekkel, holott őket érintette volna a legjobban, a közpénzekből létesített médiabirodalommal, a kormánypénzekből származó, amúgy hazug hirdetésekkel és uszításokkal, a Kubatov-listával, Patyival, Pálffy Ilonával, a kopaszokkal…

Azért adódik a kérdés: a Fidesz nyerte meg magának az újabb kétharmadot, vagy inkább a balfék ellenzék áldozata lett a magyarok többsége?

Az LMP nyerte meg nekik Pesten, vidéken meg a migránsozás, sorosozás, brüsszelezés, amit az információktól elzárt emberek elhittek. Az ellenzéki összefogás szitokszó lett az elmúlt négy évben, holott számos más fogalmat takar, együttműködés, egyeztetés, közös érdek, optimalizálás, koordináció. Helyette a kis médiafelület zömét elvitte a vita. Diktatúrát magányos partizánok ritkán döntenek meg, őket az erdész általában kikergeti az erdőből. Ez pedig az.

Az eredményeket térképen elnézve nem időszerű a Budapesti Köztársaság kikiáltása? Lehetne mondjuk nyeles telek, az M1 felől ausztriai bekötéssel.

Félő, hogy úgy járnánk, mint a katalánok… Ám e nélkül is még az ősszel neki fog menni a Fidesz Pestnek, hogy itt is kancellárok legyenek, pénzcsap elzárók, a KLIK mintájára „FLIK”, Budapest-minisztérium satöbbi. Ha e kérdésben se fognak össze a pártok egymással és boldog boldogtalannal, akkor tényleg a szemétdombra velük. Csak nehogy Gyurcsány az egész élére álljon.

Részt vesz a szombati tüntetésen?

Nem. Tüntettem eleget, vezettem olyat is, ahol százezren voltak, de akkor még nem hetente szerveztük. A tüntetés olyan, mint egy színházi bemutató. Profikra kell bízni, kiváló szónokok kellenek, remek zenészek, akik mostanában inkább elbújnak. Volt néhány jó megmozdulás, de ettől sajnos nem várok sokat, bár nagyon bízom a fiatalokban, mindkét CEU összejövetel remek volt, miként a gimnazista srácoké is.

Melyiket szeretné előbb megérni: hogy több mint 30 év után kikerülünk végre egy foci Vb-re, vagy hogy több mint 30 év után végre kikerülünk a rendszerváltás utáni zavarosból?

Szerintem Orbán tartsa meg Felcsúton a világbajnokságot, induljon rajta Garancsi, Mészáros, Kubatov, Deutsch, Szima, Tállai, Tiba és Seszták csapata, így garantált a magyar győzelem, csak Vinicius, Otigba és Nikolics után még 150 légióst honosítani kell, persze nem migránsként, hanem letelepedési kötvényekkel vagy Moszkvában kiadott vízummal, stadion bőven van hozzá, néző meg minek. Amíg el van ezzel, talán nem veszi észre, ha az ellenzék magához tér, hiszen a többségnek nem kellett. Először is több mint ötmillió ember mutatkozzon be egymásnak.