Farkasházy Tivadar keményen nekiment a Fidesznek

“Olyanokat hazudnak, hogy megáll az ember józan esze”

Politikai kabaréműsort csinált jubileumára a Hócipő.

Az előadás kapcsán Farkasházy Tivadar a Klubrádiónak elmondta, manapság már nem sok szereplő mer fellépni egy ilyen produkcióban.

Harmincéves a Hócipő, amit kabaréműsorral ünnepelt a magazin. A több száz fős, telt házas újlipótvárosi előadást a Klubrádió közönsége is meghallgathatta, aki lemaradt róla, az a rádió weboldalán bepótolhatja.

Ez Farkasházy Tivadar szerint azért is különösen jó, mert manapság máshol nem lehet olyan rádiókabarét csinálni, amely az ország vezetőiről szól, Rogán Antalról, Mészáros Lőrincről, Kósa Lajosról, Tarlós Istvánról vagy éppen Orbán Viktorról.

Farkasházy azt is megjegyezte, jelenleg Magyarországon kizárólag Fábry Sándor csinálhat politikai tartalmú kabarét a médiában. Nem csak a köztévén, hanem a Kossuth rádióban is, ahol a kiherélt rádiókabaréban, cipőjük mellett járó humoristákat foglalkoztatnak, és nagyon megszűrik, mi hangozhat el, nehogy a hatalomnak nem tetsző mondatok kerüljenek adásba.

Farkasházy azonban arról is beszélt, hogy azokra az évtizedekre, amikor Fábryval még együtt dolgoztak, nagy örömmel emlékszik vissza. Fábry hosszú éveken keresztül vitte a Hócipő designrovatát, és nagyon sokat segített a szárszói napok szervezésében is.

A ma már szintén a köztévén látható Bagi-Nacsa párossal is voltak közös dolgaik, Farkasházy szerint ő fedezte fel őket annak idején, de lassan a szakma Rosencrantz és Guildenstern duójává váltnak. (Hamlet udvaroncai, a Shakespeare-darab negatív figurái, akik úgy tudtak a dán királyfi után kémkedni, hogy a barátjának tettették magukat.) Borzasztó, hogy emberek mivé változnak, döbbenten nézi mostani produkcióikat.

Olyanokat hazudnak, hogy megáll az ember esze

 

– zárta Farkasházy.