Fél kilós patkány a beteg fején?

Az egész ország egy bolondokházává változott, ahol minden baj okozója Gyurcsány Ferenc, aki az elmúlt 10 év előtti elmúlt 4 évben mindent tönkretett, vélhetően az elkövetkezendő egy évszázadra. Az még csak egy dolog, hogy baromságokat beszél ismét a kormánypárt, de hogy még az egészségügy helyzetét is sikerült a bevándorlással összekapcsolni, azért az már nem kis teljesítmény.

Az Afrikából érkező menekültek – akik hazánkba egyébként már átutazóba sem érkeznek évek óta – vélhetően nagyobb eséllyel élnének túl egy műtétet Ghánában, vagy Szenegálban, mint valamelyik hazai kórházban, ahol, ha szerencséje van az embernek, egy szakképesítéssel nem rendelkező rezidens által elvégzett műtét közben nem szakad egy fél kilós patkány a fejére.

Ma Magyarországon egészségügyi válsághelyzet van, amelyet már sok, a szakmában dolgozó szakember is megerősített, ennek ellenére nem tesz eleget a kormányzat ahhoz, hogy a helyzet elegendő mértékben javuljon.

Az orvosok és nővérek továbbra is elhagyják Magyarországot, vagy egyszerűen csak a szakmájukat, hiszen képtelenek abból a fizetésből megélni, amelyet számukra biztosítanak. Háziorvosok százai hiányoznak országszerte, miközben a kormány legnagyobb problémája továbbra is Gyurcsány Ferenc, a menekültek és Soros György. Hogy eközben magyarok ezrei halnak meg úgy, hogy normális körülmények között még bőven velünk lehetnének, a családtagjaikon kívül senkit sem érdekel. A kormányzatot legalábbis biztosan nem.

Lázár Gergő