Fel nem fogom, hogy hogy van képe Orbánnak – igaz csak lopva, csendben, emberek nélkül – koszorúzni az ’56-osok emlékhelyén?!

Juszt László

Ennek az embernek tényleg rinocérosz bőr van a képén. (avagy a  kínai vasút mindent felülír. Annyira kell Lőrincnek a pénz?)

Elfelejtette, hogy ugyanilyen csendben, az éj leple alatt tüntette el Nagy Imre szobrát a Parlament mellől?

Elfelejtette, hogy a társadalmi adakozásból készült, Forradalom lángja emlékművet is eltüntette a Parlament elől?

Elfelejtette, hogy Pekingben a Tienanmen téren egy demokratikus ország vezetőjének nem ildomos kommunista emlékművet koszorúzni, mert ott 1989 nyarán vérbe fojtotta a kínai hadsereg a diákok megmozdulását, s közben több ezer diákot lőttek le.

Elfelejtette, hogy ki volt Alijev, akinek a sírját Azerbajdzsánban koszorúzta meg. Alijev 44 évesen lett az azerbajdzsáni KGB vezetője. Majd az Azerbajdzsáni Kommunista Párt Központi Bizottságának első titkára, aki a helyi maffiával összejátszva szedte meg magát a rendszerváltás után. Ennek az embernek a sírját sem szégyellte megkoszorúzni. ( Mondjuk ebben az esetben felfedezni vélek némi közös “eszmeiséget”.)

Igaz viszont, hogy közben itthon kapásból lekomcsiz bárkit akkor is, ha még csak óvodás volt a rendszerváltozáskor. Szóval – ha valakinek nincs, akkor – Orbánnak semmi keresnivalója az ’56-osok emlékhelyein!