Felállva tapsolt az ellenzék az egészségügyi dolgozók bátorságáért

0

A jobbikos Jakab Péter javaslatára a felhatalmazási törvény hétfői parlamenti vitáján az ellenzéki képviselők felállva tapsolták meg a járvány elleni védekezésben áldozatos munkát végző egészségügyi dolgozókat.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke és frakcióvezetője azt mondta: mindannyian látjuk, hogy milyen lerohasztott állapotban vannak a kórházaink, milyen megalázó életkörülmények között küzdenek a magyar emberek életéért az egészségügyben dolgozók és a közszolgáltatásokat elvégzők.

Ennek az országnak a megmentői nem itt ülnek, hanem a kórházakban most is küzdenek.

Jakab szerint a legmegalázottabb emberekről van szó, az elmúlt tíz év veszteseiről. A Jobbik elnök-frakcióvezetője ezért azt kérte a képviselőktől, hogy mondjanak köszönetet, hajtsanak fejet és tapsolják meg azokat, akik jelenleg is a kórházakban küzdenek a a magyar emberek életéért.

Beszédében egyébként a legtöbb frakció képviselője kifejezte háláját az egészségügyben dolgozóknak. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a védekezésben dolgozó rendvédelmi dolgozónak is köszönetet mondott.

Hétfő délelőtt Orbán Viktor az operatív törzs tájékoztatója előtt tartott beszédében szintén köszönetet mondott az egészségügyben dolgozóknak. A miniszterelnök azt mondta: az egészségügyben dolgozók kiérdemelték mindannyiunk nagyrabecsülését.