Félelem

0

Az ember nem arra született, hogy félelemben élje le az életét.

Dolgos András

Vezírem Drága!
Addig beszéltél itt ilyen-olyan veszélyekről, félni valótól, hogy elérted a célodat!
Már én is félek!
Persze nem a kitalált mesefiguráktól, a sárkányoktól, boszorkányoktól, Soros-bérencektől, és hasonló félelmetesnek megírt rémségeidtől. Az én félelemem sokkal kézzelfoghatóbb!
Félek a szomszédtól, mert azt látja, hogy bátran pofán vághat amiért nem értek veled egyet, mert ő a te embered!
Félek a papunktól, mert kiátkoz, ha inkább a bibliában hiszek és nem az alaptörvényedben!
Félek az orvosomtól, mert nem tudhatom mikor kezelhet valóban, és mikor csak úgy csinál, mert nem engeded, hogy meggyógyítson!
Félek a postástól, mert bármikor felnyithatja a levelemet.
Félek attól, hogy rövidesen a Valtonos bőrfejűek magyarázhatják el az unokámnak az iskola lőtereken, hogyan kell lőni, ölni!
Félek a rendőreidtől, hiszen mára már csak téged szolgálnak és védnek.
Félek Putyintól, és attól is, hogy bár a NATO figyeli a rakétáit, de te itt építesz vele, neki, egy atombombánál is félelmetesebb fegyvert Európa közepén.
Félek a barátaidtól, akik már többször bebizonyították, hogy az emberélet számukra semmit sem jelent!
De azt is tudom miként lehetek úrrá a félelmeimen. Téged kell megfosztani a hatalomtól, és vigyázni, hogy hasonló ne történhessen meg újra ezzel a szegény országgal.
Nem értelek! Miközben panaszkodtok, hogy fogy a magyar, közben egymás ellen uszítjátok az embereket, olykor akár fizikai megsemmisítéssel is fenyegetve!
Időközben én is rájöttem, hogy a félelmemben nem vagyok egyedül.Egyre többen vagyunk akik már ki is merik mondani. És tudjuk, hogy közösen legyőzhető a félelem, együtt meg tudjuk szüntetni az okát!