FELHÍVÁS A FIDESZRE SZAVAZÓKHOZ

0

Fideszes rokonok, fideszes kollégák, Fidesz-hívő volt osztálytársak, kedves fideszes szomszédok, fideszes ivócimborák!
Mi a bánatos francnak kell még megtörténnie ebben az országban, hogy végre megvilágosodjatok? Minek kell még kiderülni a Fidesz vezetőiről és lakájairól, hogy a fejetekhez kapjatok, felébredjetek mély álmotokból és tudomásul vegyétek végre: rossz lóra tettetek. Mi kell még, hogy beismerjétek, át vagytok verve. Meg vagytok csalva, ki vagytok forgatva mindenből, legfőképpen az önbecsülésetekből. Mikor döbbentek rá, hogy Orbán Viktor elvette a hiteteket, a nektek ígért tiszta és erkölcsös ország helyett egy minden eddiginél korruptabb és embertelenebb, tolvaj rezsimet ültetett a nyakatokra, és a mi nyakunkra is, mégpedig a nevetekben és minden nap rútul visszaél a bizalmatokkal és a naiv hűségetekkel.
Minek kell még történnie, hogy beismerjétek: félrevezettek benneteket? Orbán Viktor nem igazságos Mátyás, nem Szent István reinkarnációja, nem bölcs nemzetmentő, hanem egy megzakkant elméjű, gátlástalan harácsoló, mániákus szédelgő, aki mindent kész feláldozni a hatalom oltárán, mindenkit kész eltiporni, aki nemtelen vágyai teljesülésében csak egy kicsit is hátráltatja. Mikor ismeritek be, hogy a mellette állók nem a haza bölcsei, nem tisztakezű és tiszta szívű, nemzeti gondolkodású honfitársaitok és elvtársaitok, hanem haszonlesű, karrierista bűnözők, tolvajok, politikai kalandorok, nemzetveszejtő latrok.
Talán még nem késő. Talán még el lehet intézni házon belül mindent. Talán valóban ti álltok Orbán Viktor mögött. Talán tényleg ti, Fideszre szavazók tartjátok hatalmon és nem a lopott pénz, az egy nap alatt hozott fals törvények, a meggyalázott hitvesi ágyban nemzett alaptörvény, a megfélemlített káderek. Nem a közpénzen megvásárolt magyar nagytőke szervilizmusa, a magyar értelmiség impotenciája, a magyar dolgozók nemtörődömsége és fásultsága, nem a TEK, nem Polt Péter Orbán Viktor hatalmának alapja, hanem mégiscsak ti, a Fideszre szavazók.
Ha így lenne, akkor ti foszthatjátok meg őt a hatalomtól, ha nem azt teszi, amivel megbíztátok. Persze csak abban az esetben, ha a magukat nemzeti vagy polgári gondolkodásúnak mondók tényleg azok, és nem csak kisebb-nagyobb haszonélvezői a nemzeti együttműködés mocskos rendszerének. Talán nem az orbáni vircsaftot a választófülkékben négyévente megerősítő agyatlan tömeg vagytok, Orbán hasznos idiótái. Talán nem.
Ha nem, akkor rajtatok múlik, hogy Magyarország végleg kettészakad-e és az ország egy félrevezetett része sarkantyús csizmát és mentét húz, fokost ragad, lóra ül és hátrafelé nyilazva elindul keletre, ahol Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin, minden oroszok cárja vár rájuk tárt karokkal, miközben a nemzet másik része hamuba sült pogácsát tesz a tarisznyájába és útra kél az óperenciás tengeren túlra, ahol a kurta farkú (angol) malac túr, hogy új hazát találjon, mert a régi élhetetlen és kitaszítja magából.
Pedig megférnénk itt mindannyian, békében együtt. Nem vagyunk olyan sokan és egyre kevesebben leszünk. Talán nem a Fidesz-szavazókat kellene keletre csábítani és a Fideszt-nem akarókat nyugatra deportálni, hanem elég lenne azt a pár száz elmeháborodott politikai tévelygőt Szibériába száműzni, akik a jelenlegi ocsmányságért és irányvesztésért felelősek. Helyükbe újakat hívni és olyanokra bízni az országot, akiknek még nem volt módjuk rontani rajta és úgy fogni a kezüket szorosan, hogy esélyük se legyen ilyesmire. Miért nem kezdünk el ezen komolyan, együtt gondolkodni?
Számtalan a magyarok baja, de a legnagyobb, hogy Ti, kedves Fideszre szavazók tétlenül nézitek, hogy teljesen hülyét csinálnak belőletek. Palira vagytok véve, szeretett rokonok, munkatársak, volt osztálytársak, kedves szomszédok és fideszes ivócimborák, és mi nem örülünk ennek. Álljatok a józan ész, az évezredes nyugati orientáció mellé, engedjétek el Orbán Viktor kezét, a másikat nem kell, mert abban a lopott pénzt szorongatja, és legyetek egyszerűen a szeretett rokonaink, a munkatársaink, a volt osztálytársaink, a szomszédaink és az ivócimboráink megint.
Éljetek magyarként a saját értékeitek szerint, imádjátok a saját isteneteket. Mi is megmaradunk a saját hitvallásunk mellett, a saját világképünknél magyarnak, miközben alávetjük magunkat a közösen hozott törvényeknek, amelyek mindannyiunk szabadságát, valamint egy méltányos, tisztességes, a köz javára működő és az egyén személyes szabadságát is védő állam működését garantálják. Kedves Fideszre szavazók! Ma (még) a tiétek a hatalom és a tiétek a velejáró felelősség! Vagy talán nem így van? Talán már felébredtetek? Ha igen, akkor Isten hozott benneteket a fedélzeten.
Ha azonban továbbra is becsukott szemmel, alva jártok és rendre átestek a vak komondoron pofára, ne minket hibáztassatok. Ne minket szidjatok, ha eljő a pillanat, amikor a hatalmat erővel ragadjuk ki a kezetekből, vagy azok kezéből, akik rátok hivatkozva bitorolják. Az már nem a felkínált párbeszéd, a türelmes meggyőzés pillanata lesz. Nem fülkeforradalom, hanem kegyetlen népfelkelés, ahol már nem ti lesztek a nép, kedves fideszes rokonok, fideszes kollégák, Fidesz-hívő volt osztálytársak, fideszes szomszédok, fideszes ivócimborák.
A békekötésre tett ajánlatra nem érkezett pozitív válasz, helyette vasárnap magyar emberek magyar emberekre emeltek kezet politikai elvakultságból. Fidesz-hívők rontottak azokra, akik Orbán Viktort másnak látják, mint ők, és ezt személyesen a tudomására hozták sípok fújásával a Kossuth téren.
Sajnálatos, hogy a végzetesen megosztott ország nem képes az értelmes párbeszédre, nem talál közös nyelvet és megvédendő közös értékeket. A magyar társadalom az erőben, az ököl hatalmában, az önjelölt messiánsokban hisz, nem a saját erejében és bölcsességében. A múltba réved és nem látja a jövőjét, miközben a nem oly régmúlt aljas rémei egymás után másznak le a történelemkönyvek megsárgult lapjairól, hogy ismét Budapest utcáin masírozzanak.
A kiüresedett magyar parlament tövében az 1944 előttire fazonírozott Kossuth tér lassan, de biztosan az erőszak, az uszítás, a komcsizás és a zsidózás valóban “kiemelt nemzeti emlékhelyévé” növi ki magát Orbán Viktor akaratából és Kövér László irányítása alatt a “a kiemelt nemzeti emlékhelyek használatának rendjéről” szóló 119/2014. (IV.(8). korm. rendeletnek megfelelően.
Zsebesi Zsolt