Feljelentést tett Márki-Zay Péter!

0

Márki-Zay Péter feljelentést tett, városi kasszából fizethették a Fidesz két aktivistáját Hódmezővásárhelyen!

Hűtlen kezelés a gyanú.

Hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt tett rendőrségi feljelentést Márki-Zay Péter polgármester – tette közzé Hódmezővásárhely Polgármesteri hivatala. Az idén februárban megválasztott településvezető már a sokadik feljelentést tette a Csongád megyei város előző, fideszes vezetésének ügyeivel kapcsolatban.

A mostani ügyben a gyanú szerint még az előző önkormányzati ciklus idején havi bruttó 135, illetve 250 ezer forintos megbízási szerződést kötött Hódmezővásárhely vezetése két magánszeméllyel. A megbízottak kötelezettséget vállaltak arra, hogy a megbízó önkormányzat utasításainak és érdekeinek megfelelően látják el a tevékenységüket, az ellátandó feladatok körét azonban közelebbről nem határozták meg.
A rendelkezésre álló adatok szerint a két ember feladata valójában az volt, hogy a február 25-i időközi választáson egy nagy politikai párt aktivistájaként segítsék elő a választási győzelmet. Azaz – bár közpénzből származott a jövedelmük – a szerződéssel ellentétben nem az önkormányzat érdekében dolgoztak, hanem pártérdeknek megfelelően.

Egyikük a közelmúltban írásban úgy nyilatkozott: a feladatai közé tartozott többek között az, hogy aláírásokat gyűjtsön, leveleket kézbesítsen, választásra buzdító telefonokat kezdeményezzen, küldöttként részt vegyen a párt országos tisztújító gyűlésén.

A másik személy február 25-től nem tartotta a kapcsolatot a polgármesteri hivatallal, és két, általa később összeállított beszámolóval kapcsolatban pedig. kételyek merültek fel. Az érintettről ismert, hogy rendszeresen dolgozik egy pártirodán.

„A polgármester mindkét személy szerződősét felmondta június 26-án. Ha a gyanú beigazolódik, a kifizetett pénzt peres úton követelheti vissza az önkormányzat”

– fogalmazott a közlemény.