Feljelentették több tucat bűncselekmény gyanújával a sorozatos lottónyertes Fidesz közeli polgármestert

Feljelentette Balázs Zoltán kompolti polgármestert a Magyarországi Roma Parlament Egyesület (MRPE) hivatali visszaélés és rongálás megalapozott gyanúja miatt – tudta meg a 24.hu.

Emlékeztetnek, hogy a polgármester a lakók távollétében dózeroltatott le egy lakóházat, amelyben addig egy háromtagú család élt. A rossz állapotú épületben az tavaly a helyi roma közösség egyik tagja, Szűcs Georgina lakott gyermekével és élettársával. A bontással a bökkenő csak az volt, a családot elfelejtették tájékoztatni a döntésről, így nem tudták elvinni holmijukat, és állítólag az ingóságaik jelentős része is a romok alá került.

A polgármester egyébként korábban azt mondta, hogy a bontás elrendeléséhez megvolt a jogköre, és meg kellett előzni, hogy valami „nagyobb rossz” történjen.

Ezzel szemben az MRPE úgy látja, az eljárás önkényes és példátlanul jogsértő volt. A feljelentésben azt is írják, hogy semmilyen felhatalmazás alapján nem volt hatásköre leromboltatni a házat.

Kapcsolódó:

MEZTELEN NŐN TÁLALTÁK A TORTÁJÁT EGY HEVESI POLGÁRMESTERNEK, NAGYON MEGY A SZEKÉR! | OLKT.net

Furcsa mód sorozatosan nyerte meg a milliós lottókat a Fidesz közeli polgármester, most fényűző, urizáló életet él | OLKT.net