FÉLSZ?

0

A Fidesz politikai módszertana egyszerű, mint a faék: megvásárlás, ellenségkép-gyártás és megfélemlítés. Sok ellenzéki volt O1G bandájának fizetéslistáján az elmúlt évtizedben. A feladatuk az volt, hogy megakadályozzák az ellenzéki pártok egységét. Vérnarancsék ugyanis pontosan tudják, hogy csak addig vannak hatalmon, amíg ellenzékük megosztott. Ám létrejött a teljes pártegység, a megvásárlás módszere kimerült. Hogy kik voltak a megvásároltak, akik akadályozták az összefogást? Ugyanazok, akik most álellenzékiként a közös jelöltekkel szemben elindulnak október 13-án, az önkormányzati választáson. Egyszerű ez.

Jöhet az ellenségkép-gyártás. Migránsok elfogytak, a narancsfijjukat kitanító Soros elleni hadjárat is unalomba fulladt, volt már zsidózás, cigányozás, rokkantozás, buzizás, ez sem működik mostanra. Van a gyűlölködésnek egy olyan foka, amitől az emberek már egyszerűen kimerülnek. Megtörtént. Mi maradt? A megfélemlítés. Más módszerük nem lévén most ezzel próbálkoznak. Pikó Andrásék kampányirodájának lerohanása, vagy Komáromi Gergely, ismertebb nevén G Ras, a remek rapper és polgárjogi aktivista tegnapi lesittelése a megfélemlítési módszertan bevetése.

És, működik? Fenét, már ez sem hatékony. Pikóék sem tojták össze magukat, G Ras sem, ellenben mindkét akció kiváló mozgósító erővel bír a demokraták számára. Köszönjük Viktor, beleunt már mindenki faékegyszerűségű gyűlölet-politikádba. Még Putyinnak sem volt elég ereje, hogy megakadályozza Moszkva önkormányzatának számára végzetes elvesztését, pedig ott azért komolyabb fegyveres erők vannak a háttérben. A képlet valójában roppant egyszerű: ha nem félsz, gyere szavazni október 13-án, hogy ne is legyen mitől félned. Ha meg félsz, ugyanezért, és ugyanezt tedd: még időben vagyunk, hogy eltakarítsuk a félelemkeltőket, mielőtt fenyegetéseiket komolyan kéne vennünk.

KÖZTÁRSASÁG!

Kérem, terjesszétek

Tuareg