FELSZÓLÍTOM ORBÁN VIKTORT!

Szél Bernadett

0

Miközben a magyar kormány titkosítja és gyorsítja az értelmetlen és drága Budapest-Belgrád vasútvonal építését, Kína korábban nem látott közjogi és rendőri brutalitással rombolja le a hongkongi demokráciát, és vele együtt az „egy ország, két rendszer elvét”, amelyet egy korábbi nemzetközi megállapodás szentesített. A Kínai Kommunista Párt agresszív, elnyomó és simán átlépett a jogi korláton — jól látszik ebből a lépésből is, hogy Kínai mennyire lehet partnere a nyugati világnak. Egészen elképesztő, hogy miközben a helyzetet látva a britek, nagyon helyesen, állampolgárságot ígértek Hong-Kong lakosainak, Kína fenyegetőzni kezdett, pedig ők azok, akik nem tartják tiszteletben a vonatkozó nemzetközi megállapodást.

Itthon pedig a szóban szabadságharcos, valójában szolgalelkű magyar kormány meg természetesen lapít: a kormány honlapján Szijjártó a “remek lehetőségekről” agitál egy januári cikk szerint, de ott van a „Növekvő pályára áll a sertéságazat” című cikk 2018-ból. Mert csak a pénz érdekli őket, semmi érték, semmi hosszabb távú gondolkodás. Innen pedig egyenesen következik a keleti diktatúrák iránti primitív szolgalelkűség, ami teljesen hibás, mert miközben a kormány feláldozza a nyugati demokratikus értékeket, az ilyen vircsaftokból anyagilag is csak rosszul jön ki Magyarország.

Egy ország láthatja, és a hármas metró ügye, a szó szerint összetákolt veszélyes Paks2-projekt, most meg a titkosított kínai vasút mind azt mutatja, hogy a keleti diktatúrákkal való üzletelés nem a magyar emberek érdeke — kizárólag a kormány korrupciós üzelmeit finanszírozza. Elnyomó diktatúrákkal semmilyen szempontból sem lehet jó üzletet csinálni. Felszólítom Orbán Viktort, mondják fel a Budapest-Belgrád vasútvonalra vonatkozó szerződést!