FÉNYES NAPPAL, A VILLAMOS MELLETT LŐHETTÉK KI a János Kórház közelében bóklászó vaddisznókat

BIZTOS, EZ AZ EGYETLEN MEGOLDÁS?
Nagy felháborodást keltett az a felvétel, ami kora délután kezdett terjedni a Facebookon. A videón a villamos melletti árokban vérben fekszenek azok a vaddisznók, amiket napokkal korábban észleltek a János Kórház közelében.
A beszámolók szerint a villamos utasai még lövést is hallottak, az állatok közül volt olyan, amelyik még rángatózott.
A felvétel készítője szerint reggel fél kilenc körül több puskalövést hallottak a villamoson, majd azt látták, hogy „néhány vadász agyonlő egy csomó vaddisznót, többnyire kismalacokat”.
Biztos, hogy ez az egyetlen megoldás? – tette fel a kérdést a posztban.
Érdeklődésünkre annyit tett hozzá, hogy a helyszínen tűzoltókat és vadászokat látott, később rendőrök is érkeztek.
A történtekkel kapcsolatban az RTL Klub megkereste a XII. kerületi polgármesteri hivatalt, ahol írásban kérdeztek, de még választ nem kaptak.
milyen szerv végezte el a kilövést?
a kilövés során voltak-e veszélyben járókelők?
ki adott engedélyt a kilövésre?
a vaddisznók veszélyesek voltak-e a járókelőkre, környéken dolgozókra?
szabályos-e, hogy a kilövést ilyen közel hajtották végre a villamoshoz?
Via RTLKlub
Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa szintén az ügy kivizsgálását kezdeményezte.

“A nyugtalanító jelenség tisztázása érdekében kértem a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságát, a Pilisi Parkerdő Zrt.-t, a Szent János Kórházat, a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatalát és az Országos Magyar Vadászkamara Fővárosi és Pest megyei Területi Szervezetét, hogy az eset körülményeiről, a kilövés kéréséről, annak engedélyezéséről és kivitelezéséről tájékoztatni szíveskedjenek a lehető legrövidebb időn belül, különös tekintettel arra, hogy ha valóban hétköznap reggel fél kilenckor történt az eset a villamosmegálló szomszédságában, akkor hogyan bizonyosodtak meg arról, hogy a lőfegyver használata nem veszélyeztette-e az emberek testi épségét. Amint bármelyikük is reagál beszámolok róla itt.”

Szeretlek Borsod-Abaúj-Zemplén