Fidesz: A baloldal már megtámadta a nemzeti konzultációt

A Fidesz kommunikációs igazgatója a párt Facebook-oldalára feltöltött videóban azonnal nekiment azoknak a véleményeknek, amelyek fölösleges pénzkidobásnak tartották a konzultációt, és úgy nyilatkoztak, hogy az erre fordított pénzt a járvány miatt elszegényedett embereknek kellene megkapniuk.

 

Hollik István szerint a nemzeti konzultáció olyan jól bevált eszköz, amellyel a magyar emberek dönthetnek az életüket befolyásoló kérdésekben. A járvány, és a járvány által okozott gazdasági válsághelyzet egyértelműen indokolja, hogy megkérdezzük a magyar embereket a saját jövőjüket illetően – tette hozzá.

„Ennek ellenére, a baloldal rögtön megtámadta a nemzeti konzultációt. Ezen nem csodálkozunk, hiszen eddig mindig támadták, ha ki akartuk kérni az emberek véleményét az őket érintő jelentősebb ügyekben. Ez egyenes következménye a politikájuknak” 

 

– fogalmazott a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Nem szabad elfelejteni, hogy a baloldali kormány 2009-ben úgy kezelte a válságot, hogy újabb és újabb terheket rakott az emberek vállára, és még csak meg sem kérdezte őket erről – hangsúlyozta Hollik István.

„A baloldallal szemben viszont mi úgy akarjuk a járvány okozta gazdasági válsághelyzetet leküzdeni, hogy segítünk az embereknek, és megkérdezzük őket. Mi ezért továbbra is arra biztatunk mindenkit, hogy vegyen részt a nemzeti konzultációban”

 

– fogalmazott Hollik István.

Bár a pontos kérdéseket még nem ismertették, (Orbán Viktor szombaton délelőtt még átnézte őket) azt már a Hírklikk teszi hozzá, hogy aligha szerepelhet az íven, hogy mit választanának az állásukat elvesztő emberek bajaik megoldására: anyagi támogatást, vagy konzultációs kérdőívet?