Fidesz-Mszp koalíció

0

Október 13-a után Törökbálinton érdekes helyzet állt elő, hiszen bár fideszes lett a polgármester, az ellenzéki pártok többségbe kerültek a testületben. Ebben a helyzetben tehát kompromisszumra volt szükség a város működtetése érdekében, sőt az ellenzék – dacára annak, hogy kormánypárti a városvezető – többségének köszönhetően a számukra fontos ügyeket is “áttolhatja”.

Egészen addig, amíg egy képviselő ellenzéki oldalról át nem szavaz, vagyis nem támogatja a Fideszt. A mérleg nyelve ebben az esetben Szentmiklósi-Tóth Tamás volt, aki nemes egyszerűéggel már az első ülésen átült a kormánypárti (elméletben) vetélytársaihoz, és a fideszes polgármestert, Elek Sándort támogatta szavazataival, ezzel a 7-5-ös arányt 6-6-ra módosította, megszüntetve az ellenzéki előnyt.

Még tavaly decemberben a fideszesekkel együtt indítványozta például azt is, hogy Elek havi bruttó illetménye háromszorosát kapja meg jutalomként. Azt az ellenzéki beadványt pedig nem támogatta, ami arról szólt, hogy a város átláthatóbban működjön.

Tette mindezt úgy, hogy ő az MSZP helyi elnöke!

A jelek szerint már nem sokáig, hiszen Tóth Bertalan nemrég Facebookon jelentette be, hogy kezdeményezte Szentmiklósi kizárását a pártból.

A nyáron egyébként a helyi ellenzék egy másik tagja is lebukott, Kun Anna egy titkos kampányanyagot osztott meg a fideszes kampány irányítójával, majd később el is hagyta az ellenzéki együttműködést és Szentmiklósival karöltve külön indult a választáson.

Zsúrpubi