Fidesz: Nem hagyjuk az út szélén a nyugdíjasokat! – Kiderült mennyivel nőhetnek a nyugdíjak 2022-től

A Fidesz szerint a jövő évi költségvetés vitathatatlanul nagy figyelmet szentel az időseknek, hiszen jövőre 225 milliárd forinttal több jut majd nyugdíjkifizetésekre, mint idén.

Fidesz: nem hagyjuk magukra az időseket, 225 milliárd forinttal több jut majd nyugdíjra

 

Horváth László, a Fidesz szóvivője pénteki videónyilatkozatában a 2022-es költségvetési javaslat nyugdíjasokat érintő intézkedéseit kommentálta – tudósít az MTI.

a kormány jövőre folytatja a “baloldal által elvett” 13. havi nyugdíj visszaépítését, amihez 160 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

Hozzátette:

 

a várhatóan három százalékos nyugdíjemelés mellett, ha a gazdasági növekedés nagyobb lesz a tervezettnél, a nyugdíjasok ismét számíthatnak nyugdíjprémium kifizetésére.

 

Ehhez a kormány 68,5 milliárd forintot különít el.

A kormánypárti szóvivő szerint ugyanakkor

 

“most sem szabad elfelejteni”, hogy korábban a baloldali válságkezelés legnagyobb vesztesei éppen a nyugdíjasok voltak. Tőlük vett el a baloldal egy havi nyugdíjat, az ő juttatásaikat hagyta elértéktelenedni, és számukra volt a legnagyobb csapás, hogy a gáz árát háromszorosára, míg az áram árát és az élelmiszerek áfáját a duplájára emelték”

 

– sorolta Horváth László.

Úgy folytatta: a baloldal emellett az időseken akarta behajtani a tervezett nyugdíjasadót, és számukra is fizetőssé tette volna az egészségügyet a kórházi napidíj és a vizitdíj bevezetésével.

A szóvivő hangsúlyozta:

 

a Fidesz tiszteli az időseket, a kormányoldal az elmúlt években rezsicsökkentéssel, rezsiutalvánnyal, nyugdíjprémiummal támogatta a nyugdíjasokat.

 

Kijelentette:

 

a járvány okozta gazdasági válság csak úgy győzhető le sikeresen, ha az időseket nem hagyják magukra.

 

“Ezt a célt tűztük ki magunk elé, és ezt a célt szolgálja a jövő évi költségvetés”

 

– mondta.