Fidesz: nem kell ellátás munkanélkülieknek mert egy évig is kibírják pénz nélkül a magyarok!

A Fidesz szerint a magyar állástalanok egy évig is kibírják érdemi ellátás nélkül.

Átlagosan 445 napig, vagyis nagyjából 14 és fél hónapig tart, amíg valaki munkát talál ma Magyarországon – derült ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) legfrissebb hivatalos adatait idéző mfor.hu értesüléséből.

 

Ez azért döbbenetes, mert

AZ ÁLLÁSKERESÉSI JÁRADÉK A FIDESZ SZABÁLYAI SZERINT CSAK 3 HÓNAPIG JÁR A MUNKANÉLKÜLIEKNEK.

Vagyis 3 hónap után minden munkanélküli érdemi ellátás nélkül marad, mivel az ezt követően 6 hónapig adott 22 800 forintos foglalkoztatásit helyettesítő támogatás szinte a semmivel egyenlő.

 

Ez azt jelenti, hogy

MA EGY MAGYAR MUNKANÉLKÜLINEK ÁTLAGOSAN CSAKNEM EGY ÉVIG ÉRDEMI ELLÁTÁS NÉLKÜL KELL ÉLETBEN MARADNIA!

Ez az embertelenség azért is elképesztő, mert Európában minden országban tovább segítik az állástalan embereket, csak a Fidesz-kormány hagyja fuldokolni a dolgozókat már 3 hónap után! Így fordulhat elő, hogy

A 260 EZER ÁLLÁSTALAN MAGYAR EMBER A FELE SEMMILYEN ELLÁTÁST NEM KAP!

A hírre reagálva az MSZP közleményben emlékeztetett: ők már évek óta javasolják, hogy az álláskeresési járadék összege legyen havonta legalább 100 ezer forint és folyósítsák azt 9 hónapig. Mivel mindez a programjukban is szerepel, az ellenzéki párt kiemeli: aki az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjeire szavaz az előválasztáson, majd pedig jövőre a választáson, erre a megnövelt idejű és összegű ellátásra is szavaz.