Fideszes belháború van Szentesen – Még a végén itt is össze-vissza verik majd egymást!

0

1994 óta irányítja Szentest az MSZP-s Szirbik Imre, de most ősszel visszavonul. A Fidesz megpróbálja megszerezni a várost, de finoman szólva sem túl jó előjelekkel. Előbb nem találtak helyi polgármestert a 28 ezres településen, és a szomszédos Szegvárról importáltak jelöltet, a kisvárost irányító Gémesi Lászlót. És képviselőjelölt lett az UFÓ-szakértőből lett _____””””””biztonságpolitikai szakértő”””””””_____, Georg Spöttle is.

A városon kívüli jelöltek a helyi fideszesek egy részét sem győzték meg, akik inkább saját polgármesterjelöltet és képviselői listát állítottak. A rebellis Szentesi Polgári Szövetség Egyesület jelöltje a város élére Antal Balázs Tibor, fideszes képviselő.

Amit viszont a pártközpontból nem néztek jó szemmel, ezért Kubatov Gábor pártigazgató közleményt adott ki. Ebben közölte, hogy kizárták a pártból a Fidesz két szentesi képviselőjét, Antal Balázs Tibort és Chomiak Waldemart. Az indoklás szerit azért, mert

„a két jelenlegi képviselő egy maroknyi csapattal, a helyi Fidesz-tagság és közösség többségi döntésével szembemenve, saját polgármesterjelöltet és képviselői listát állított”.

Kubatov közleménye úgy folytatódik, hogy

„nyilvánvaló, hogy ezzel a lépéssel céljuk nem lehet más, mint az ellenzéki összefogás hatalomra segítése, a választók megosztása és félrevezetése”.

A pártigazgató azt is közölte:

„mindazoknak, akik önös politikai érdekből, személyes ambícióktól vezérelve, a közösségi érdekeket és értékeket semmibe véve hátat fordítottak saját politikai családjuknak, számolniuk kell a következményekkel”.

Kubatov azt is megjegyezi, hogy a kizárás után a renitens fideszesek nem használhatják a Fidesz logóját és arculati elemit. Ami azért egészen különös helyzetet okoz majd Szentesen, mert a hivatalos fideszesek sem nagyon használják a párt logóit.

Íme:

Sőt, így néz ki a hivatalos fideszes stand:

Gepostet von Fidesz Szentes am Mittwoch, 14. August 2019

Sehol egy fideszes logó az állványon, Szentesen a jelek szerint azzal nem lehet nyerni, helyettes a 20 ezer kézfogás Szentesért szöveggel és logóval kampányolnak a hivatalos fideszesek is.