Fideszes kerületben vetette meg a lábát az ukrán olajmaffia!

0

Az ukrán maffia megvetette a lábát Budapesten, a fideszes Pokorni Zoltán vezette XII. kerületben az odesszai don egymás után vásárolta fel az értékes ingatlanokat, de erről a hegyvidéki önkormányzatnak sejtelme sem volt. Később pedig mindez azért nem okoz fejfájást, mert a tulajdoni lapokon hamarosan már csak múlt időben szerepel az Angert név.

Értékes ingatlanokat vásárolt fel Budapesten az odesszai olajmaffia 2017-ben elhunyt főnöke, Alekszandr Angert, írja a Napi.hu. Az ukrán olajmaffiózók londoni ingatlanvásárlásairól idén tavasszal a Paradise Papers szivárogtatása révén szerezhetett tudomást a világ, akkor ismerhettük meg az odesszai olajmaffia főnöke, Alekszandr Angert Ánya nevű lányát, aki több értékes londoni luxusingatlan tulajdonosa is. A Napi.hu értesülései szerint Ánya Angert neve magyar ingatlanok tulajdonosaként is felbukkant.

A lap szerint az Angertékhez köthető ingatlanok kivétel nélkül a XII. kerületben, a Pinty utcában, a Hunyad lejtőn és a Béla király úton vannak.

A Napi.hu megkeresésére az önkormányzat első körben úgy reagált, hogy “nincs tudomásuk” róla, hogy az ukrán maffia betette a lábát a kerületbe. Mint írták, a külföldi állampolgárok ingatlanszerzése kapcsán az alpolgármester nyilatkozik, hogy a vétel sérti-e az önkormányzat érdekét, majd a kormányhivatal dönt az ingatlanszerzés engedélyezéséről.

“A vásárlások arányában kiemelkedő a kínai állampolgárok száma, nem jellemző, hogy ukrán vevők hegyvidéki ingatlanokat vásároljanak. Az elmúlt két évben erre kettő esetben került sor, akkor sem a Béla király úton vagy a környékén történt, és nem találkoztunk az Angert névvel”

– írták.

Amikor a Napi.hu megküldte azokat a tulajdoni lapokat, amiken ott állt az Angert név, az önkormányzat már csak szóban reagált. Azt mondták, hogy a lap megkeresésére csak az elmúlt két év adásvételeit vizsgálták meg.

Sikerült megtalálnunk Cs. Györgynét, Alexander Angert és lánya egyik magyarországi kapcsolatát, de bővebb felvilágosítással nem szolgált. Az Angert-féle ingatlanok tulajdoni viszonyait – legalábbis névleg – nem csak magánszemélyek, hanem cégek is segítenek felülírni. A kissé szövevényes céghálóban többször feltűnik Cs. Györgyné neve, ahogy Alexander Angerté is. Az egyik cég, amelyben egyaránt érdekeltek voltak, a Silk Bau Kft, amely még kulcsszerepet játszhat az Angert-ingatlanok fura átalakulásában. A céghálóban pedig több olyan névre is rábukkantunk, amely a BBC oknyomozó riportjában is elhangzott.

 

olkt.hu/bbc.com

[xyz-ihs snippet=”olkt”]