Fideszes kopaszok összeverték a HétköznaPI Csalódások zenekar tagját

Akár a putyini Oroszországából is származhatna az a történet, amit a HétköznaPI CSAlódások nevű punkzenekar osztott meg a napokban a Facebook-oldalán – szúrta ki a Telex.

A vállaltan baloldali, kormányellenes zenekar is lehetőséget kapott tavaly a kormány által támogatott raktárkoncerteken való fellépésre.

Már a fellépés előtt akadályokba ütköztek: a szervezők többször kérték tőlük, hogy ne játsszák el a kormány számára kínos dalaikat, az énekest pedig arra kérték, hogy vegye le magáról a “SOROS” feliratú pólóját. A zenekar mindkét “kérést” visszautasította.

Olyannyira így tettek, hogy még Borbíró András színészt is magukkal vitték, aki bohócnak öltözve kormányszlogenekkel kötötte át egymásba a koncerten elhangzó dalokat.

A zenekar elmesélte, hogy a Covid-intézkedések miatt a zenekar teljes stábjának meg kellett adnia a nevét és a lakcímét a szervezőknek, a koncerteken pedig “valakik” megfigyelték őket.

Később kiderült, hogy a koncerten készült felvételből kivágtak minden kormánykritikus számot, valamint a felkonferáló bohócot, és csak olyan képsorokat vágtak be, amin a frontember sorosos pólója nem látszódott.

A többi fellépővel ellentétben a zenekarral nem forgattak kulisszák mögötti videót, beköszönést vagy reklámanyagot sem, de még a a Facebookon sem kommunikáltak semmit róluk, miközben több száz másik fellépőről naponta jelentek meg informatív bejegyzések.

A történet legdurvább része ráadásul még csak ezután következett: két nappal az október 23-i koncert után

KOPASZ VERŐEMBEREK JELENTEK MEG A BOHÓCOT JÁTSZÓ BORBÍRÓ ANDRÁS LAKÁSA ELŐTT.

A színész szerint hárman voltak, kopaszok és megtermettek, akik úgy néztek ki, mint a Fradi Security verőemberei a Választási Irodánál és a Városligetnél. Amikor az ajtó elé ért, annyit kérdeztek tőle:

“TE VAGY AZ A SZÍNÉSZGYEREK?”

Borbíró igennel válaszolt, mire ütni-verni kezdték, megrugdosták a földön, majd távoztak a helyszínről. A színész azt mondta: nem tett feljelentést a rendőrségen, mert egyrészt nem sérült meg annyira, másrészt úgy gondolta, “úgysem tenne semmit a rendőrség”, amennyiben a kopaszok tényleg a NER-hez köthető figurák voltak. Elmondta ugyanakkor, hogy az eset

“CSAK MEGERŐSÍTETTE ABBAN, HOGY A JÖVŐBEN IS VÁLLALNI FOG ILYEN FELKÉRÉST, HA A ZENEKAR MEGKÉRI RÁ”.

További részletek a zenekar Facebook-posztjában: