Fideszes politikus nyert olimpiai bajnok ellen a vívószövetség elnöki szavazásán

0

Továbbra is Csampa Zsolt irányítja a Magyar Vívó Szövetséget (MVSZ), miután a szervezet szombati rendes, tisztújító közgyűlésén újabb négy évre őt választották meg elnöknek.

 

Az eseményen a 151 szavazásra jogosult tagból 144 jelent meg. A titkos szavazáson minden szavazat érvényes volt.

A nyolc éve elnök Csampa Zsolt – a belügyminisztérium helyettes államtitkára – 93, míg kihívója, Szabó Bence kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardozó 51 szavazatot kapott.

“Az elmúlt nyolc évben megteremtettük azokat az alapokat, amelyekre méltán lehetünk büszkék, és megteremtettük a stabil utánpótlás-bázis alapjait”

– mondta az elnök.

Kihívója, Szabó Bence – aki korábban a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója és főtitkára, a magyar vívóválogatott egykori szövetségi kapitánya volt, jelenleg pedig a sportág legmagasabb szintű nemzetközi szervezetének, a FIE végrehajtó bizottságának magyar tagja – beszédében kiemelte: a sportágból érkezett, és a közgyűlés résztvevőivel akarja megreformálni a magyar vívást.

“Nagyon sokat köszönhetek a vívásnak, és ebből mindig megpróbáltam valamit visszaadni, versenyzőként, szövetségi kapitányként, edzőként”

– mondta. Hozzátette: elnöknek is azért jelentkezett, hogy visszaadjon valamit “a sok szépből és jóból”, amit szeretett sportágától kapott.

(MTI)