Figyelem! A TEK is úton van az MTVA székházhoz – Vajon miért?

0

Már az MTV-székháznál zúg az „Orbán, takarodj!”, de időközben már a Fidesz székháznál a Lendvay utcában is.

Figyelem! Olvasónk jelezte, hogy nagy létszámmal elindult a készenléti rendőrség és a TEK a Kunigunda utcai tüntetés felé. Lassan a fél várost lezárják! A Kerepesi utat lezárták! A tömegben, akik még nem “közösködnek” egyre több civilruhás rendőr tűnik fel.

A Jobbik már órák óta a Kunigunda úton van, ahol az MTVA székháza van. Hadházy Ákosék is oda tartanak elvileg Márki-Zay Péterrel.

A Jobbik képviselői az MTVA munkatársait mától nem tekintik újságírónak – jelentette be Mirkóczki Ádám a Jobbik szóvivője. Nem fognak kérdésekre válaszolni.

„Ezeket a csatornákat tilos nézni”

– fogalmazott. Elég volt a közszolgálatiság álcája mögé bújtatott Fidesz-propagandából! – tette hozzá.

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke úgy kezdte, hogy deja-vu érzése van, hasonló a helyzet, mint 2006-ban volt. Hozzátette: most is egy olyan hatalommal állnak szemben, aki éjjel-nappal hazudik. Szerinte szolgák dolgoznak ebben az épületben, akiket még a saját gazdájuk is lenéz.

„Aki ellenzékiként mostantól bemegy oda, az nem ellenzéki, hanem asszisztál az Orbán-rendszerhez – fogalmazott. – Ez legyen figyelmeztetés az Enyveskezűnek, hogy kezd elfogyni a magyarok türelme.”

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője arról beszélt, hogy nem érti, hogy miért van itt ennyi rendőr.

„Hiszen kétharmaddal nyert a Fidesz”

– itt csak ünneplők lehetnének. Százötven sajtóperen vagyunk túl, világrekorder a Jobbik – mondta.

Követeljük, hogy fejezzék be az államilag támogatott fake news gyártást – fogalmazott Jakab Péter. A propagandisták, bértollnokok forduljanak vissza erről az útról, mert a nép igazságérzete előbb-utóbb mindenkit utolér

– mondta.

A székházat közben rendőrsorfal vette körbe. Néhányan tojással dobálták meg az épületet.

Az M1-en Orbán Viktor délutáni beszédét ismétlik, kint közben tüntetnek.

Közben megérkeztek Hadházy Ákosék.

Ezek a rendőrök azt mutatják, hogy félnek – mondta. Fogunk még ide jönni, hiszen ez a rendszer lényege. Az erőből értenek, de megpróbáljuk jogi úton is kikényszeríteni a változásokat – tette hozzá.
Az előző választás egy elcsalt választás volt – emelte ki. Hozzátette: a rendszer jelképénél vagyunk.
Nagy Navarro Balázs is beszédet mond, aki 2011-ben éhségsztrákot folytatott itt, négy éven át tiltakoztak. „Nem mentünk haza, ez Kunigunda példája” – fogalmazott. Majd egy perc csendet kért az ’56-os hősök emlékére.

Ennek az épületnek a gazdája nem itt van, itt azok vannak, akik kiszolgálják ezt a hatalmat. Ezt addig tehetik meg, amíg ti hagyjátok

– mondta Nagy Navarro.

A politika addig lesz a hatalom játékszere, amíg hagyjátok. Ennek a hatalomnak jó lenne az erőszak, de az erőtől fél – mondta. Kiemelte, hogy bár sok év alatt, de minden pert megnyertek, ezért ki kell állni a független bíróságért.

Nagy Navarro arról is beszélt, hogy a legkisebb falvakba is el kell menni, és kiállni az emberek mellett, akiket a hatalom támad. Hogy változás legyen, mindenki összefogás kell – mondta, majd arra kérte a tüntetőket, hogy fordítsanak hátat „ennek a propagandagyárnak”.

Egy dologtól félnek ezek, a felelősségre vonástól, ami előbb vagy utóbb be fog következni

– mondta Nagy Navarro.

Hadházy Ákos azt üzente ezután, hogy még vissza fogak ide jönni. És nagyon kíváncsi rá, hogy a híradóban benne lesz-e, hogy az Európai Ügyészségért tüntettek.

Békével jöttünk, békével menjünk el

– üzente a megjelenteknek, majd közösen elénekelték a Szózatot.

A rendezvény véget ért, a tömeg elindult a helyszínről ahová időközben több tucat TEK-es rendőr is érkezett.

A jobbikosok egy része elindult a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz. Nyolc óra után meg is érkeztek oda.

Élő közvetítésünket itt nézhetik.

A Fidesz-székház elé rendőrsorfal állt, néhány tüntető leült eléjük a földre.

 

Tüntetés a Lendvay utcanal

Gepostet von Magyar Hang – A Túlélő Magazin am Dienstag, 23. Oktober 2018

 

 

forrás.: magyarhang.hu
[xyz-ihs snippet=”olkt”]