FIGYELEM!!! Aki klíma- és vízválság idején erdőirtásba kezd, az bűnt követ el.

Kretén, dilettáns az, aki azt képzeli, hogy a mostantól felpörgő fakitermelés ezen a télen megoldja a fűtési gondokat. Nem fogja megoldani: a frissen kivágott fa fűtőértéke ugyanis alacsony, cserébe rohadtul szennyezi a környezetet. Tehát mivel állunk szemben? A megoldandó probléma szempontjából haszontalan, következésképpen értelmetlen, kapkodó, barbár környezetkárosítás iskolapéldájával. Az a terv, hogy frissen kivágott, vizes fával fog fűteni az olcsó orosz gázzal átvert nép? Igen, ez a terv.

Nekiduráljuk magunkat az erdők kiirtásának, ami olyan szerteágazó károkat okoz, hogy órákig lehetne ecsetelni. De nem kell klímakutatónak lenni ahhoz, hogy világos legyen: történelmi bűn a már most is dúló klímaváltozás miatt eleve sérült magyar erdők őshonos fafajtáit elpusztítani. Helyreállíthatatlan károkat fog ez okozni, amelyek továbbgyűrűznek, és kismillió további természetkárosító folyamatot indítanak el.

Hát megint előre megyünk, nem hátra. Erdőket vágunk ki, szétverjük a természetvédelmi területeket. Mi így küzdünk az elsivatagosodás ellen. Kivágjuk a maradék faállományt is, legalább még gyorsabban csökken a talaj vízmegtartó képessége, és gyorsabban szárad ki az ország. Ha kell, tarra vágjuk az egész országot.

Ez a legújabb aberrált húzás is tökéletesen megragadja rezsim kvintesszenciáját: bármit, de abszolút bármit képesek fel- és beáldozni azért, hogy a jelent túléljék. Bármit, amire hosszú távon rohadt nagy szükség lenne. Ha az az ára a túlélésüknek, hogy fákat vágjanak ki klímakatasztrófa idején, akkor mindegy, mi lesz két év múlva, öt év múlva, 25 év múlva, ők itt és most fákat vágnak ki. Mivel már semmi mást nem tudok mondani, azt mondom: akinek a látóköre, jövőképe túlmutat az idei télen, tényleg meneküljön, amerre lát. Amit ezek művelnek, ahhoz képest a tatárjárás vagy a sáskajárás körömfeketényi kellemetlenség volt. Mire ezek eltakarodnak oda, ahova valók, itt kő kövön, rönk rönkön nem marad, nemhogy ország.

By:MB
📸:Progner László