Figyelem! Az elkövetkezendő napokban ismét visszatér a tikkasztó hőség!

Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk. Főleg hazánk északkeleti, keleti felén-harmadán és az Alpokalján fordulhat elő záporeső, zivatar – a szombatinál kevesebb számban és valószínűleg kisebb intenzitással. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között várható. A nappali csúcshőmérséklet vasárnap 29 és 34 fok között alakul.

Hétfőn tovább erősödik a nappali felmelegedés, a legmelegebb órákban 29-35 fok valószínű. Emellett sok napsütésre számíthatunk. Zápor, zivatar néhol északkeleten fordulhat elő. Az északnyugati szél többnyire gyenge, mérsékelt lesz – jelzi előre az Időkép.

Kedden sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, kevés zápor, zivatar az északi, északkeleti tájakon alakulhat ki aminek az esélye alig 1%. A Dunántúlon megélénkül a délies szél. A legmelegebb órákban 33-38 fokot mérhetünk.

Szerdán nyugatra, északnyugatra a feltámadó északnyugati szél hoz pár fokos hőmérséklet-csökkenést, máshol még marad a hőség. Délután 32-39 fokos maximumokra van kilátás. A napos idő mellett néhol nyugaton és északkeleten egy-egy zápor, zivatar kialakulhat.

Csütörtökön egy hidegfront érkezhet, az élénk, helyenként erős nyugati-északnyugati szélben viszont még mindig marad a kánikula 31-36 fokot mérhetünk.