Figyelem! Csalók telefonálnak az OTP nevében!

Az OTP már tud róla, a rendőrség nyomoz az ügyben.

Mi is történik egy ilyen hívásnál? Kijelzett számról hívnak, amelyet hiába hívunk vissza, senki nem veszi fel. Az OTP nevében érkezik a hívás, amelyben arról értesítik a hívott felet, hogy a bankkártyájáról 200 ezer (vagy más, magasabb összegű) Ft értékű tranzakciót kezdeményezett valaki, de mivel gyanús volt a banknak, ezért meghiúsították azt, így megmenekült az ügyfél a megkárosodástól.

Ám – valamit valamiért alapon- ahhoz, hogy ez ügyben a rendőrséghez forduljanak, szükségesek további információk. Pl.: mennyi pénz volt a számlán az általuk megszakított tranzakció előtt, van-e más baknál is folyószámlája a hívott „ügyfélnek”, illetve milyen formában használja a kártyáját, applikáción vagy számítógépen keresztül. Belekeverik valahogy Kecskemét nevét is, mintha ott történt volna az illetéktelen vásárlás, sőt az egyik telekommunikációs eszközöket áruló online bolt neve is felmerül.

Szinte minden esetben akkor ér véget a hívás hirtelen megszakítással, amikor kiderül, hogy az „ügyfélnek” viszonylag kevés (az 500 ezer Ft is annak számít) pénze van a számlán. Ha többről ad információt, akár a kártya belépési adatait is elkérheti a telefonáló.

Az OTP ügyfélszolgálatát megkeresve kiderült, hogy ez egy nem valós megkeresés a bank részéről, csalók állnak a háttérben, a rendőrség már nyomoz az ügyben.

Kedves Olvasóink, ne dőljenek be a megtévesztő hívásnak! Érdemes az OTP-nek jelezni a történteket, és az ismerőseiket is értesíteni, nehogy áldozatul essenek a csalóknak!

Fotó: pixabay

https://zala.frisshirek.hu/cikk/20220915_csalok-hivogatnak-az-otp-neveben?fbclid=IwAR3zn82SWaCgqJQ9rt5Jrv90wx7tVEnxE6LFroBW3bJQNiK7VmuqGaSzUek