Figyelem: kilenctől lezárják az M1-es kisföldalattit Erdoğan miatt

0

Jelentős forgalmi akadályokkal kell számolnia csütörtökön mindenkinek, aki Budapesten közlekedik, a török elnök látogatása miatt ugyanis számos közutat és közösségi közlekedési járatot érintenek a lezárások. Az Index információi szerint az Oktogonon, az Andrássy úton jelenleg egy tucatnyi rendőr áll furgonokkal, az utak egyelőre mind az autók, mind a BKK-t használók számára szabadok, viszont 10 óra környékén az érintett részen lezárják a Nagykörutat és az Andrássy utat is, ezalatt a gyalogosok sem mehetnek át (kb. 20-30 percig), míg a konvoj halad. Ha az Andrássy úton lakik, fontos tudnia, hogy a lezárás idején a házakból sem engednek ki senkit. „Ez bűnügyi felügyelet mellett lesz biztosítva” – közölt egy tiszt a Kodály köröndön.

Az Oktogonon már zárnak a rendőrök.
Fotó: Bődey János / Index

A Rudas Gyógyfürdő és a Várkert Bazár környékén már most lassan halad a forgalom. Információink szerint a kisföldalattit reggel kilenc órától a teljes szakaszon lezárják a konvoj elhaladtáig. A Hősök terénél az autós és a gyalogos forgalmat is lezárják 10:30-tól, emiatt a kisföldalatti legalább másfél óráig nem használható.

Amint arról a BKK szerdán beszámolt, a közösségi közlekedést főleg az Andrássy út és a budai Vár környékén érintik a lezárások, ezért azt ajánlják, aki teheti, inkább kötöttpályás útvonalat válasszon.

Indulás előtt az autósoknak is érdemes tájékozódni: ma éjfélig tilos megállni Budapest I., II., V., VI., XIV., XV. kerületeinek egyes részein, továbbá korlátozások várhatóak az M0-s és az M3-as érintett szakaszain, a Hősök terén, a Lánchídon, és a Vár környékén. A pontos listát itt érheti el, böngéssze végig alaposan.