Figyelem! Nincs elég maszkja és védőruhája a mentősöknek, a lakosság segítségét kérik

Se maszk, se védőruha, se semmi.

0

A mentők tárgyi és pénzügyi adományt is elfogadnak.

A Facebookon kezdett gyűjtésbe a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, ugyanis se védőfelszerelésből, se megfelelő (FFP2 és FFP3) arcmaszkból nincs nekik elég.

A bejegyzés szerint tárgyi és pénzügyi adományt is elfogadnak, ez utóbbiból védőfelszerelést terveznek vásárolni, melyeket a szakszervezet terít majd szét az országban.

“Ha ezekből készlethiány miatt nem sikerül eleget vásárolnunk, akkor egyéb, a mentéshez szükséges eszközöket szerzünk be”

– írták.

❗️Tisztelt Lakosság!A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége azzal a kéréssel fordul Önökhöz, hogy segítsenek…

Gepostet von Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége am Montag, 23. März 2020

A poszt szerint ilyen eszköz lehet orvosi vagy műszaki felszerelés, mosógép a ruhák tisztításához, élelem, fertőtlenítő “és még sorolhatnánk”. Arról, hogy pontosan mire költenek, a mentőállomásokkal és szakszervezet megyei vezetőivel történt egyeztetés után hoznak döntést a beérkezett összeg függvényében.

“Ehhez pedig nem tudunk mást kérni támogatóinktól, csak bizalmat”

– írták.

A mentők szerint ugyanakkor az is nagy segítség, ha valaki maszkokat (de ez esetben csak FFP2 vagy FFP3 típusúakat), mosógépet, szárítógépet, egyéb felszereléseket adományoz nekik. A tárgyi felajánlásokat a közelben lévő mentőállomásokra célszerű vinni, de a megyei vezetőkkel is egyeztethet erről.

Az ő elérhetőségeik itt találhatóak.

via. momsz.hu