FIGYELEM! Új csalás: hamis rezsiszámlákat küldenek- ne fizesse be, mutatjuk a részleteket

Hamis e-mailekkel vették célba a magyarországi internethasználókat. A csalók az NKM online ügyfélszolgálata nevében, számla elkészülésére hivatkozva verik át a gyanútlan ügyfeleket. A Nemzeti Közművek közleményében figyelmeztet.

Az ügyfelek banki adataira fókuszáló csalók különböző meghamisított e-mail címről küldik ki a számla elkészültére vonatkozó leveleket. Ezzel kapcsolatban az NKM kiemeli: a vállalat hivatalos online ügyfélszolgálati rendszerei az [email protected], valamint a [email protected] címekről küldik ki a hivatalos értesítéseket.

Hangsúlyozzák, hogy az NKM online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérjük ügyfeleinktől, hogy adják meg a bankkártyás fizetéshez szükséges adataikat. Azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történő átirányítást követően kell csak megadniuk  – hívja fel a figyelmet a közlemény.

A csalók által üzemeltetett weboldalak sajátossága, hogy a böngésző címsorában megjelenő cím hasonlít, de apró részletekben mindig eltér az ismert hivatalos webcímtől (www.nkmenergia.hu), továbbá az oldalakon található hivatkozások többsége ugyanarra a helyre mutat, vagy egyáltalán nem működik.

Az NKM elhatárolódik minden nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, ezek felderítésében együttműködik a rendőrséggel és más hatóságokkal – emelik ki.

Az ügyfeleknek minden esetben erről a két e-mail címről érkezik a hivatalos, hiteles tájékoztatás, amennyiben új földgáz- vagy áramszámlájuk készül. Azt kérik ügyfeleiktől, ha bármilyen – NKM-mel kapcsolatos – visszaélésgyanús megkeresést észlelnek, mielőbb jelezzék azt az [email protected] e-mail címen vagy az ügyfélszolgálat +36 1/20/30/70 474 9999-es telefonszámán.

Forrás és bővebben:https://hirhugo.hu/2020/10/01/elkepeszto-uj-csalas-hamis-rezsiszamlakat-kuldenek-ne-fizesse-be-mutatjuk-a-reszleteket/?fbclid=IwAR2x5Due0j5Kc1m558lROSjSXjWU2a85AEVqp0tkOgOFq23zyVvWPDO3OCs