Figyelem! Vasárnaptól ismét jön a szaharai kánikula!

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb csak északkeleten fordulhat elő egy-egy helyen átmenetileg jelentéktelen zápor – írja az Időkép hétvégi előrejelzésében.

Nyugaton, északnyugaton viszont készülni kell arra is, hogy élénk, néhol erős lökések kísérhetik a délies szelet. Hajnalban 12 és 18, délután 28 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.

Közben újra szaharai por érkezik a térségbe.

 

A levegő tehát nemcsak melegebb, hanem porosabb is lesz. Ez azt jelenti, hogy

 

ha hétfőn lesz zápor, zivatar, az saras esőt is okozhat.

 

Vasárnap a napsütést már többfelé zavarhatják felhők, de csak kezdetben északnyugaton, majd délután nyugaton, északnyugaton alakulhat ki időnként elszórtan egy-egy zápor, esetleg zivatar. A déli-délkeleti szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A legmelegebb órákban 30-36 fokot mérhetünk.

Hétfőn kezdetben a keleti, északkeleti tájakon még előfordulhatnak szórványosan záporok, zivatarok, napközben viszont már csak néhol alakulhat ki rövid ideig tartó csapadék az ország északi felén. Az élénk déli-délnyugati szelet több helyen erős lökések kísérhetik. Délután 31-37 fok valószínű.

Forrás: Időkép

 

Kedden a változóan napos-felhős időben elszórtan kialakulhat lokális zápor, zivatar. A déli-délnyugati szél többfelé élénk, erős lehet. Napközben 30-39 fokra van kilátás.

Szerdán sok napsütésre számíthatunk számottevő csapadék nélkül. Az élénk, erős délnyugati szélben 32 és 38 fok közé melegedhet a levegő.