Főjegyző: Le kell bontani a kerítést!

A székesfehérvári címzetes főjegyző utasítására el kell bontani a kerítést a Velence Korzóról, amivel az üzemeltető Gomi Kft. ellehetetlenítette, hogy a büfésoron dolgozók bejussanak a területre és dolgozzanak – írja a 24.hu.

 

„Az önkormányzat ma délelőtt értesült arról, hogy a birtokvédelmi kérelmének helyt adott Székesfehérvár címzetes főjegyzője. Idézet a határozatból: “Kötelezem a Gomi Kft.-t arra, hogy jelen határozatom kézhezvételétől számított 3 napon belül Velence belterületi 1367/28 hrsz. alatti ingatlanon létesített kerítést bontsa le, s a jövőben semmilyen módon ne akadályozza az ingatlanon lévő közcélú közterületek megközelíthetőségét, zavartalan használatát”

 

 

– olvasható Velence Város Hivatalos Oldalán.

 

Velence független polgármestere Gerhard Ákos október eleje óta több szerződésszegést is észlelt a korzót üzemeltető Gomi Kft. részéről, ezért Velence önkormányzata három lépést tett az ügyben:

  • birtokvédelmi eljárást kezdeményezett, és azonnali ideiglenes intézkedést kért a kerítés ügyében,
  • a parkoló elzárása ügyében feljelentést tett a rendőrségen,
  • az építési hatóságtól tájékoztatást kért arról, hogy a GOMI Kft. milyen építési tevékenység végzésére tett bejelentést és nyújtott be kérelmet, amelynek alapján építési területté nyilvánította a teljes partszakaszt.

 

 

(via 24.hu)