Földi Istvánt a Jobbik képviselőjét vádolja Szilágyi György volt jobbikos képviselő felesége erőszakolásával

Földi István bejegyzése változtatás nélkül.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY!

Tegnap óta folyamatosan korbácsolja a hangulatot a médiában egy hír, miszerint egy rendezvényen – ami valójában nem pártrendezvény volt, hanem magán rendezvény ahová további 25 ember mellett én is meghívást kaptam -, egy hölggyel szemben erőszakoskodás történt. Azóta egyes politikai szereplők már azt is tudni vélik, hogy ezt az említett borzalmas cselekedetet többek között én, Földi István követtem el. Facebook posztokban, sajtónyilatkozatokban hangzik el a nevem, persze egyetlen esetben sem egyenesen, vádat megfogalmazva, hanem csak sunyi módon, utalgatva rám.

Természetesen az alaptalan rágalmakkal szemben jogi lépéseket teszek. Rágalmazás, becsületsértés és hamis vád, ami velem szemben tegnap óta folyik. E mellett természetesen az ügyben minden hatóság munkáját segítem és segíteni is fogom, ha érkezik ilyen jellegű kérés, hiszen semmilyen bűncselekményt nem követtem el és senkivel szemben nem erőszakoskodtam soha az életem során. Tiszta kézzel és lelkiismerettel állok a vizsgálatok elébe.

Ugyanakkor nem mehetek el szó nélkül néhány fontos tény mellett, ami a történéseket illeti. Nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy ez az ügy bár az elhangzottak alapján decemberben történt, mégis most, 6 hónappal később, éppen a Jobbik Tisztújító Kongresszusa előtt két nappal hozták ki. Nem mehetek el szó nélkül amellett se, hogy a vádlók által elmondott és előadott történet ezer sebből vérzik, ahogyan ez már most is feltűnt nem csak a sajtónak, de rengeteg jóérzésű embernek is az országban. Valószínűleg azért, mert ahogyan én, úgy sokan mások is azt gondolják, ez az ügy nem más, mint a politikai karaktergyilkosságok legundorítóbb fajtája, ahol már családokat tesznek tönkre.

Tegnap délelőtt még az volt az álláspont, hogy a feljelentés már meg lett téve, aztán a sajtóból kiderült, hogy a rendőrségnél nincs tudomása senkinek ilyen feljelentésről, miközben eltelt 6 hónap. Ha valóban történt ilyen – kérdezem én -, nem azonnal a hatósághoz kellett volna fordulni? Nem, ők 6 hónappal később, a Kongresszus előtt a Jobbik Etikai Bizottsághoz és nem a rendőrséghez fordultak.

Aztán az is kiderült, hogy a feljelentést a Legfőbb Ügyészségnél tették meg ezen a héten, kedden. Tavaly december óta. A sajtó kérdésére pedig, hogy miért vártak ennyit csak annyit mondott Szilágyi György: élettársa akarta ezt így, mert zaklatott volt. Ilyen furcsa „tévedés” az is, hogy a vádlók szerint az eset óta nem volt elnökségi ülése a pártnak, majd hamar kiderült, több alkalommal is ülésezett azóta a vezetőség, ahol Szilágyi György is jelen volt. De az sem elhanyagolható tény, hogy a nyilatkozatokban azt állítják, a hölgyet felcsalták az emeletre, egy szobába. A gond csak az, hogy a vendégház ahol az esemény zajlott, nem emeletes.

Szögezzük le itt és most: nem kenyerem és nem tisztem ítélkezni senki felett. Azt csakis a Jóisten teheti meg! Az én lelkiismeretem tiszta. Nyugodt vagyok és a családom is az, mert ahogyan mindig, az igazság és a Jóisten most is az igazak pártján áll. Az ügy nyilvánosságban való tárgyalását részemről lezártam, ezután minden a nyomozóhatóságokon múlik. Erre várok én, a családom, és még nagyjából 25 ember, akik mind részt vettek a rendezvényen és mindannyian tudják, hol az igazság!

 

Szerző. Földi István, a Jobbik önkormányzati képviselője.