FOLYTATÓDIK A JOBBIK-BELHÁBORÚ

Stummer János Jakab Péternek: Péter, az utóbbi két évben nem te irányítottad ezt a pártot
Habár az már szombaton eldőlt, hogy a következő időszakban is Jakab Péter irányítja majd a Jobbikot, kihívója, Stummer János most nyilvánosságra hozta, mivel próbálta maga mellé állítani a párt tagjait. Elég keményen bírálta mind a régi-új pártelnököt, mind pedig a mögötte állókat.
– Érdemes feltenni azt a kérdést, hogy ezen a kongresszuson rajtam kívül ki is a másik elnökjelölt, merthogy nem Jakab Péter az. Kedves Péter, mondjuk ki, az utóbbi két évben nem te vezetted, nem te irányítottad ezt a pártot – ezzel kezdte a Jobbik szombati tisztújításán elmondott elnökjelölti beszédét Stummer János. Felidézte, hogy párttársa négy évvel ezelőtt azt írta neki: beszélni tud, de vezetni nem. Stummer János szerint az utóbbi két évben éppen ezt bizonyította be. – Te beszéltél, de más-mások vezettek és irányítottak helyetted – mondta.
Neveket nem említve azt írta: Jakab Péter olyan embereknek adta át a vezetés jogát, „akik idővel élet-halál urainak képzelték magukat ebben a pártban”, akik a közösség megkérdezése nélkül, többször az érintettek tiltakozása ellenére kötöttek megállapodásokat és paktumokat az egész közösség nevében. Stummer János szerint ezeket az embereket terheli elsősorban a felelősség az utóbbi két év legnagyobb választási kudarcaiért, az előválasztáson produkált csúfos negyedik helyért és az országgyűlési választás 29-0-s katasztrófa-eredményért is. Ezek az emberek ugyanis – folytatta – rosszul tárgyaltak, rosszul irányítottak, a kudarcaikért pedig mind a mai napig nem vállalták sem a nyilvánosságban, de még a párt belső nyilvánosságában sem a személyes felelősségüket. – Lapítanak – fűzte hozzá.
Véleménye szerint a Jobbik jövője szempontjából mindenekelőtt ki kell mondani, hogy nagy bajban vannak, mert a párt mostanra ideológiailag teljesen kiüresedett, a választási kudarc miatt pedig történetének legnagyobb leépítése előtt áll. Szerinte ezért változtatniuk kell és visszatérni „a nemzeti útra”. – Elég volt ebből a mandátumpolitizálásból – mondta, ahogy a belső működést is változtatásra szorulónak tartja. – Rossz hangulat, sötét szobák, fenyegetések, retorziók, félelem van most sokakban.
Posztjában leírta, hogy szövetségi politikájuk is változtatásra szorul, „a többi párttal való együttműködést 2024 januárjáig zárójelbe kell tenni”. Ráadásul szerinte a Jobbik elnökének sem az Országgyűlésben van most a helye, hanem „a végeken, közel a valósághoz, közel hozzátok, ott ahol a legnagyobb szükség van rá”.
Via hang.hu