Fontos: Akár már péntektől börtön járhat azért, ha beszól egy politikusnak!

0

Szegény politikusok, legalábbis a kormány tagjai nagyon rosszul érzik magukat, mert néha szembe kell nézniük nekik nem tetsző véleményekkel, ezért egy, a hét elején benyújtott törvénytervezetben azt szeretnék elérni, ha hasonló elbánásban részesülnének, mint a családon belüli erőszakok áldozatai, és akár három év börtönt is kaphasson egy állampolgár azért, ha nem kellő időben és módon szól be egy politikusnak.
A Párbeszéd benyújtott egy módosítót, hogy Czunyiné Dr. Bertalan Judit javaslatát ne szavazzák meg azzal a Btk-módosítással együtt, ami egyébként a 17 halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset hatására született, és többek között arról szól, hogy börtönt kaphat az, aki átalakított, életveszélyes járművel közlekedik.

A terv nem jött be, akár már a hét végére elfogadhatják a törvényt, így a nyári szabadságolások idején már nyugodtan lófrálhatnak a politikusok, dutyiba küldhetik azokat, akik az ország állapota felől érdeklődve meg merik zavarni őket abban, hogy süttessék a hasukat.

„A Párbeszéd egy módosítóval kivette volna a politikusok kiemelt védelmét, de a fideszesek még tegnap este, egy rendkívüli bizottsági ülésen elutasították az indítványunkat. Ma lepörgetik a “vitát”, pénteken pedig megszavazzák a törvényt, hogy nyáron nyugodtan, három év börtön fenyegetésének védelmében járhassanak-kelhessenek a nép között”

– írta Tordai Bence Facebookon.

Ha jól számolunk, az Orbán Viktor Facebook-oldalán kirajzolódó vakáció szó péntekre teljes lesz, szóval a miniszterelnök ideális esetben már nyugalomban mehet el a megérdemelt pihenésére, nem fogják megzavarni a pihenésben hálátlan dögök, akiket érdekel, hogy az állam mire költi a működésére a lakosságtól kapott pénzeket.

 

 

olkt.hu/Facebook