Fontos információ Szegedi Pétertől

Súlyos lesz az ár!!!

…,mert
– a kormány nem kompenzál
– nem folytat kontaktkutatást
-sokáig kell várni a tesztelésre és annak eredményére !

Vegyünk egy átlagos kétgyerekes albérletben élő családot, ahol a gyermekek még iskolába járnak !
Amennyiben a szülők közül az egyik megfertőződött, akkor 2-4 hétig kiesik a munkából és a jövedelme felének ( …mivel a keresetének egy része minimálbérrel 4-6. vagy 8 órára bejelentett, s a másik része borítékban landol a zsebében…nálunk sajnos így megy, hogy miért? …abba most ne menjünk bele ! ) a 60%-t kapja meg, majd néhány hónap múlva a TB-tól, ha már volt korábban 2 hétig táppénzzen ( az első 2 hetet a munkaadó fizeti 70%-n) !
De itt jön a kontakttá váló feleség, aki bár tudja, hogy fertőzhet, de mivel nincs kontakttá nyilvánítva, vagy féltve az állását elmegy dolgozni, amíg egészségesnek érzi magát, mert a kényszer az nagy Úr, hiszen ha ő is a bejelentett bérének a 60-70 %-t kapja meg valamikor, akkor a máról-holnapra élő családja még a lakbért és a rezsit sem fogja tudni kifizetni !
Bár részükről mindig becsületesen adóztak az államnak, de amikor bajba kerültek/nek az állam bajban, cserbenhagyta/ja őket !

Ez a valóság ma Magyarországon, s ezért tartom nagyon fontosnak az alanyi jogon járó alapjövedelem bevezetését, amit a DK és más ellenzéki párt is szorgalmaz az UNIÓ-n belül, hazánkban is !
Az alapjövedelem biztonságot adna a túlélésre, amikor egy önös célját szolgáló hatalom nem törődik velünk !

Tisztelettel: Szegedi Péter